מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה קורה עם הערכים אחרי הלידהשני25/02/2026
אני עם סכרת הריון מאוזנת בתזונה בלבד. אני יודעת שכחודש וחצי אחרי הלידה צריך לעשות העמסה של 75 גרם.
מה שרציתי לשאול - אם בימים ובשבועות שאחרי הלידה אני בודקת סוכר בגלוקומטר, האם כבר מיד לאחר הלידה הערכים אמורים לצאת תקינים?
או שלוקח לערכים זמן להתאזן אחרי הסכרת הריון ובהתחלה אני אמורה עדיין לראות ערכים קצת גבוהים?
במידה שלוקח לערכים זמן לחזור לתקנם - עד כמה ימים\שבועות מהלידה זה קורה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשני
ד''ר מאיה איש שלום27/02/2026מיד עם הלידה, התנגודת לאינסולין יורדת משמעותית (היא עולה בעקבות הורמוני השליה שחלק מתפקידם לדאוג לאספקה של מזון מספקת לעובר) , ולכן מצפים לראות ערכי סוכר תקינים לאחר הלידה. אלא אם היתה עליה משמעותית במשקל בזמן ההריון שתורמת גם היא לתנגודת לאינסולין.
בעקרון סוכרת הריון היא גורם סיכון לסוכרת מסוג 2.
אך שמירה על תזונה שמוגבלת בפחמימות פשוטות (כגון מיצים מאפים, קמחים לבנים) ופעילות גופנית סדירה יעילים במניעת סוכרת במעל 50% מהמקרים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)