מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- וויגובי אחרי פאנקריאטיטיסרחל25/02/2026
הזרקתי 4 שנים אוזמפיק בשנה האחרונה וויגובי 1.7 מ"ג. בדיוק לפני חודש אושפזתי בבי"ח עקב פאנקריאטיטיס. האשפוז היה ל 24 שעות. מהר מאד המדדים השתפרו ושוחררתי לביתי. בדיקות ההדמיה תקינות. אין אבנים בדרכי מרה ואין לי כיס מרה. כמובן הפסקתי וויגובי עם אישפוזי. שבוע שעבר עשיתי בדיקות דם והסוכר ממש גבוה 198 בצום. ליפאז 63 עמילז 61. לויקוציטים 13.3 נטרופילים 9.47 CRP יצא 0.8. אני לוקחת גלולות מזה כבר כמה שנים. אני ממש רוצה לחזור לוויגובי גם בגלל הסוכר הגבוה ובעיקר עקב השמנה לא הגיונית שיש לי מאז שהפסקתי לקחת את הוויגובי. מה ההמלצה? האם לחזור למיון של 0.5? מינון 1? מינון 1.7 מ"ג? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לרחל
ד''ר מאיה איש שלום27/02/2026במקרים של פנקראטיטיס שלא נמצאה סיבה הפיכה אנחנו נזהרים מתרופות ממשפחת הGLP1 כגון אוזמפיק/ווגובי/מונג'רו/טרוליסיטי וכו. אם נמצא סיבה הפיכה כגון טריגלצרידים מוגברים, או סידן גבוה בדם, שתית אלכוהול ביתר, אבנים בכיס מרה (שציינת שאין כיס מרה אך לפעמים נותרת אבן גם אחרי כריתת כיס מרה) שניתנת לפתרון אז אפשר לחזור לתרופה. אבל בהעדר סיבה הפיכה יתכן שהתרופה הגבירה את הסכון לדלקת ואז אנחנו נמנעים מלחזור אליה, אך יש תרופות נוספות שניתן לתת לטיפול בסוכרת שלא מגבירות סיכון לפנקראטיטיס.
תנסי לצמצם צריכה של פחמימות פשוטות (מיצים, מאפים קמחים לבנים) וכשתחלימי אז תשתדלי לבצע פעילות גופנית שגם צפויה לשפר את רמות הסוכר. בנתיים מציעה לשוב לרופא/ה המטפל/ת לשקול טיפול חלופי לסוכרת
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)