מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אשמח לעזרה - שאלה לגבי תחליף לזלוטופיי בחול .גלי10/03/2026
היי , אני תקועה בחול , בדרכ מזריקה זלוטופיי 50 יח ביום .
ובבית מרקחת המקומית בגאורגיה קיבלתי כתחליף לנטוס כי נגמר לי הזלוטופי יפ , כמה צריך להזריק ?
מציינת שעם הזלוטופיי אני עדין עומדת על 200-250 לאחר ארוחה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לגלי
ד''ר מאיה איש שלום14/03/2026מקוה שהצלחת לחזור לארץ וכבר לא רלוונטי
בעקרון היתי מזריקה סביב 55 לאור מה שאת מתארת (סוכרים סביב 200-250 אחרי האוכל) , אולי כדאי להוסיף אנסולין קצר למשל אינסולין הומלוג/ליומג'ב/נובורפיד 6-8 יחידות לפני האוכל תלוי בכמות הפחמימות שאת אוכלת. הקסולטופי מכיל אינסולין טרגלודק ווקטוזה. אם יש להם וקטוזה ובגלל שהיתה הפסקה של מספר ימים היתי מתחילה ב0.6 מג' ליום .ואפשר אחרי שבוע להעלות ל1.2 ולאחר מכן ל1.8 מג'. מומלץ להזריק בבוקר.
תנסי לצמצם פחמימות ולבצע פעילות גופנית סדירה כגון הליכות שמסייעות בהורדת רמות הסוכר
למשל לאכול פחות לחם/אורז/פסטה/פירות/מיצים/מאפים ויותר גבינות, יוגורטים לבנים, פירות כגון תותים או פירות יער, בשר דגים ירקות.
בברכת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)