מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תשישות וקריסה פתאומית במאמץ - אשמח לעצתךטל27/05/2026
שלום ד"ר איש שלום
אני בשנות השלושים שלי. מאוזן הורמונלית (אחרי היסטוריה של יתר פעילות בלוטת התריס), אבל חווה תופעה שמשבשת לי את החיים: אחרי הליכה מתונה של של כחצי שעה או מאמצים פיזיים דומים, אני חווה תשישות קיצונית שמתלווה לצניחה חדה במצב הרוח - תחושת ריקנות ואדישות מוחלטת.
חשוב לי לציין שיש לי גם בלט דיסק מותני. בדקתי בזמני הפנוי מול AI והוצע שם כי יש פה שילוב של קושי מכני עם איזושהי "קריסה" הורמונלית או אוטונומית (משהו בציר ה-HPA או בוויסות זרימת הדם לא מגיב נכון למאמץ).
זה לא מרגיש כמו עייפות רגילה, אלא כמו כשל מערכתי מיידי.
הייתי שמח לדעת איך את רואה את זה: האם אלו תסמינים מוכרים בהקשר של היסטוריה אנדוקרינית? ואיזה בירור את חושבת שנכון לעשות כדי להבין סוף סוף מה המקור לזה?
תודה רבה,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לטל
ד''ר מאיה איש שלום28/05/2026היתי שוללת קודם כל מקור לבבי למשל לשקול אקו לב במאמץ, מניחה שרמת קורטיזול בוקר תקינה, וגם תפקודי תריס ורמת טסטוסטרון. האם נבדק לחץ דם? באופן רגיל ובזמן החולשה הקשה וכן דופק? מציעה אחרי השלמת הברור שציינתי לפנות ליעוץ כי מעבר לזה לצורך שאר הברורים צריך אנמנזה מקיפה ובדיקה גופנית .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהוספת תגובהלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)