מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זריקות הרזיה ותופעות לוואי בנפשציפי21/06/2026
לפני כמה שנים לקחתי סקנדה במשך שנה, ירדתי במשקל - אבל התרופה עשתה לי תופעת לוואי של חרדות קשות (אמנם יש לי רקע חרדתי אבל זה היה תמיד "על אש נמוכה" וולעומת זאת עם התרופה החיים שלי הפכו לבלתי נסבלים)
אח"כ עברתי הריון לידה הנקה ועליתי כל המשקל בחזרה.
אני יודעת שהיום יש תרופות חדשות - ויגובי, מונגרו. אבל אני מפחדת לנסות, לאור מה שקרה לי עם הסקסנדה.
מה את מציעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לציפי
ד''ר מאיה איש שלום22/06/2026מרבית המחקרים מעידים שמונג'רו ווגובי משפרות מצב רוח ואינן מגבירות חרדה/דכאון- אלו נתונים ממחקרים מבוקרים פרוספקטיבים. בעולם האמיתי יש תאורים של החמרה בחרדה/דכאון אך זה לא שכיח. במידה ואת מחליטה לקחת אולי להעלות את המנון מאוד בהדרגהף ולהפסיק אם את חוששת שיש שנוי לרעה במצב הרוח.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
ציפי23/06/2026תודה על המענה.
1) רציתי לשאול אם יש הבדל בין המנוג'רו\וויגובי בנושא זה לעומת הסקסנדה, או שגם על הסקסנדה המחקרים אמרו אותו דבר - שבעיקרון לא מגביר חרדות ודיכאון וכו'?
2) כמו כן, האם ייתכן שמדובר בנזק בלתי הפיך? כי גם שנים לאחר הפסקת התרופה החרדות הם קצת יותר לעומת לפני שלקחתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לציפי
ד''ר מאיה איש שלום28/06/2026התוצאות דומות מבחינת השפעת סקסנדה/ווגובי/ מונג'רו על מצב הרוח כאשר במחקרים הגדולים כפולי הסמיות ראו הטבה מבחינת מצב הרוח בעולם האמיתי היו תאורי מקרים של החמרה בחרדה/דכאון אך לא שכיח.
לא ידוע לי שההשפעה בלתי הפיכה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)