טיפול לאוסטאופורוזיס - זריקות פורטאו

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• טיפול לאוסטאופורוזיס - זריקות פורטאו
    יעלה
    01/08/2026

שלום,
    אני בת 67, אני נוטלת וקטור 80 מ"ג ליתר לחץ דם וליפיטור. יש לי רמת סודיום נמוכה (132), ואני שוקלת 39 ק"ג.
    אני מאובחנת עם אוסטאופורוזיס קשה.
    עד כה לא התחלתי טיפול עבור האוסטאופורוזיס. לאחרונה, הייתי בייעוץ אצל אנדוקרינולוגית והיא המליצה לי על טיפול בזריקות פורטאו וכעבור שנתיים לעבור לאקלסטה.
    יש לי מס' שאלות:
    1. מהם הסיכונים ותופעות הלוואי של זריקות פורטאו?
    2. האם ניתן לקחת את הזריקות יחד עם וקטור 80 מ"ג? האם צריך לחכות זמן מסוים מנטילת הוקטור ועד לקבלת הזריקה?
    3. האם ניתן להפסיק את הטיפול בפורטאו באמצע ולעבור לטיפול אחר במידה ויש תופעות לוואי קשות או קושי בזריקות?
    4. כל כמה זמן יש לערוך בדיקות דם כדי לוודא שרמות הסידן בדם לא גבוהות מדי בגלל הפורטאו? והאם צריך לבצע גם איסוף שתן לבדיקת הסידן?
    5. האם ניתן לקחת סידן אמורפי דנסיטי יחד עם הפורטאו?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול לאוסטאופורוזיס - זריקות פורטאו

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה ליעלה

ד''ר מאיה איש שלום
    31/08/2026

מתנצלת על האיחור בתגובה, בשל תקלה באתר רק היום קבלתי את שאלתך. בעקרון הסכון לעליה בסידן הוא נמוך מאוד כך שבדיקה 3 חודשים אחרי התחלת טיפול ושוב אחרי חצי שנה אפשרית. אם את בתת משקל אז הטיפול הכי חשוב לעצם זה להעלות BMI למעל 18 לכוון ה20. כי בתת משקל ככל הידוע לי, אין שום טיפול שהוכח יעיל בהפחתת שברים. אין בעיה לשלב את הוקטור עם ליפיטור וגם עם טריפרטייד. אפשר לקחת סידן אמורפי עם פורטאו, רק שאין לו יתרון על פני סידן אחר מבחינת הפחתת שברים או שיפור צפיפות עצם. כדאי לוודא שאין הפרשת יתר של סידן בשתן (מה שקורה ב10% מהאנשים) לפני התחלת סידן, מניחה שאין הסטוריה של אבנים בדרכי השתן
    הרבה בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו