מיקרואדנומה הפופיזה ושדה ראיה

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• מיקרואדנומה הפופיזה ושדה ראיה
    אורה
    27/07/2008

שלום, הייתי רוצה לברר דבר הבא: יש לי מיקרואדנומה היפופיזה בגודל 4 מ"מ כ7 שנים,כל התקופה ווסת לא סדיר,פרולקטין בין 690-780,ידוע גם על פוליציסטיק בשחלות.יש פרעות שדה ראיה. בפענוח של MRI רשום שהכיאזמה חופשית.אבל בכל זאת יש צמצום שדה ראיה עד כדי כך שעברתי הדרכה שיקומית וקיבלתי ת.עיוור וליקוי ראיה .מן הסתם לא חידשו לי רישיון נהיגה.יש כאבי ראש כרוניים.עד עכשיו לא טiפלתי בתרופות מיוחדות,רק בתרופות נגד כאבים. השאלה שלי:אם מיקרואדנומה יכולה להשפיע עד כדי כך על שדה ראיה ,ווסת,כאבי ראש?אני מרגישה החמרה במצב הבריאותי:יותר כאבי ראש טשטוש ראיה וכו' לאחרונה ביצעתי MRI,מיקרואדנומה גדלה מאז שנת 2005 וכיום היא 5 מ"מ.מעניין לדעת אם קיים טיפול כלשהו שגידול יכול להצתמצם ושדה ראיה יכולים לחזור להיות תקינים או שמדובר בתהליך בלתי הפיך? באיזה מקרים גידול מיקרואדנומה משפיע על שדה ראיה?מה הם עוד השלחות של גידול הזה?לפני שהתגלה גידול מיקרואדנומה הייתי עדה לפיגוע חבלני.אם מצב לחץ גרם לגידול? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אורה

ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין
    27/07/2008

שלום,
    באופן כללי, לפי התאור של תשובת הMRI - אין סיבה לפגיעה בשדות הראיה. תלונותייך דורשות התיחסות ולדעתי לשקול טיפול תרופתי.
    לדעתי עלייך להיות במעקב של אנדוקרינולוג (עדיף עם קשר למרכז רפואי בו יש נורואופטלמולוג) שיעבור על כל הנתונים, הצילומים והבדיקות שעברת. (הביאי עימך את הדיסקים של הצילומים, את בדיקת שדות הראיה ולא רק תשבות בכתב)
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו