מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איבוד משקלבר30/07/2008
אמי בת 69 מאבדת משקל בחודשים נשרו כחמישה ק"ג ללא דיאטה ובתקופה האחרונה בכלל היא השילה מעל 10 ק"ג. אמי סוכרתית סוג 2 ולטענתה מאוזנת. הA1C בוצע לפני מעל חודשים יצא 7 (לפני ההרזיה היה בערכים של 6 כלומר קיימת מגמה של שינוי). במכשיר הביתי הסוכר אינו גבוה למעט במקרים של אחרי ארוחה אשר הוא עולה מעל 140 אבל לא לערכים חריגים. אמי עוברת בירור כולל וידוע לי כי איבוד משקל מתרחש גם במחלות אחרות. אני שואלת האם יתכן כי המכשיר הביתי אינו אמין, האם השינוי בA1C אשר עדיין נשאר בתחום הנורמה יכול להעיד על החמרה במחלה, האם צריך לבדוק אינסולין? פרט נוסף אמי מתלוננת על חולשות או היפו ואז מורידים לה כדור, מוסיפים כדור ואני רואה החמרה ודואגת (הכדורים גלובן וגלוקופז'). לאמא יש איסכמיה ועברה צינתור, בעיות כלי דם, השתנה מרובה מאוד אנא הנחו אותי מה לשאול את הרופא (אני רוצה לפנות לייעוץ פרטי) מבחינת מחלת הסוכרת האם אולי הזרקת אינסולין תעזור. סליחה על השאלות הרבות אני חרדה ולא רוצה להתמהמה בטיפול באמא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נועה
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין31/07/2008שלום,
לא נראה לי כי התלונות של אימך קשורות למחלת הסכרת (אם כי ייתכן והסוכר מושפע ממצבה הכללי). כדי לבדוק תקינות גלוקומטר עלייך לבצע בדיקת דם בגלוקומטר שלך ובגלוקומטר אחר (לדוגמא בקופת חולים) ולראות אם הערכים דומים. רמת הA1C קשורה גם בהמוגלובין של אימך, במידה והיא אנמית יכול להיות שהערך שנמדד אינו אמין, אך לפי הפרמטרים שציינת, נראה כי היא מאוזנת בצורה סבירה.
בהצלחה בברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד הבהרה...
בר01/08/2008אצל אמי אכן המגלובין מעט נמוך והיא עשתה בדיקה לגילוי דם סמוי אשר יצאה תקינה. כיצד עובדה זו יכולה לשבש את התוצאה לטובה או לרעה. בנוסף אמי לוקחת 3 כדורי גלוקופז' והרופאה אמרה כי הם גורמים לירידה במשקל האם גם את סבורה כי הגלוקופז' גורם לירידה. תודה על התשובה המהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)