איבוד משקל

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• איבוד משקל
    בר
    30/07/2008

אמי בת 69 מאבדת משקל בחודשים נשרו כחמישה ק"ג ללא דיאטה ובתקופה האחרונה בכלל היא השילה מעל 10 ק"ג. אמי סוכרתית סוג 2 ולטענתה מאוזנת. הA1C בוצע לפני מעל חודשים יצא 7 (לפני ההרזיה היה בערכים של 6 כלומר קיימת מגמה של שינוי). במכשיר הביתי הסוכר אינו גבוה למעט במקרים של אחרי ארוחה אשר הוא עולה מעל 140 אבל לא לערכים חריגים. אמי עוברת בירור כולל וידוע לי כי איבוד משקל מתרחש גם במחלות אחרות. אני שואלת האם יתכן כי המכשיר הביתי אינו אמין, האם השינוי בA1C אשר עדיין נשאר בתחום הנורמה יכול להעיד על החמרה במחלה, האם צריך לבדוק אינסולין? פרט נוסף אמי מתלוננת על חולשות או היפו ואז מורידים לה כדור, מוסיפים כדור ואני רואה החמרה ודואגת (הכדורים גלובן וגלוקופז'). לאמא יש איסכמיה ועברה צינתור, בעיות כלי דם, השתנה מרובה מאוד אנא הנחו אותי מה לשאול את הרופא (אני רוצה לפנות לייעוץ פרטי) מבחינת מחלת הסוכרת האם אולי הזרקת אינסולין תעזור. סליחה על השאלות הרבות אני חרדה ולא רוצה להתמהמה בטיפול באמא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איבוד משקל

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נועה

ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין
    31/07/2008

שלום,
    לא נראה לי כי התלונות של אימך קשורות למחלת הסכרת (אם כי ייתכן והסוכר מושפע ממצבה הכללי). כדי לבדוק תקינות גלוקומטר עלייך לבצע בדיקת דם בגלוקומטר שלך ובגלוקומטר אחר (לדוגמא בקופת חולים) ולראות אם הערכים דומים. רמת הA1C קשורה גם בהמוגלובין של אימך, במידה והיא אנמית יכול להיות שהערך שנמדד אינו אמין, אך לפי הפרמטרים שציינת, נראה כי היא מאוזנת בצורה סבירה.
    בהצלחה בברור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד הבהרה...

בר
    01/08/2008

אצל אמי אכן המגלובין מעט נמוך והיא עשתה בדיקה לגילוי דם סמוי אשר יצאה תקינה. כיצד עובדה זו יכולה לשבש את התוצאה לטובה או לרעה. בנוסף אמי לוקחת 3 כדורי גלוקופז' והרופאה אמרה כי הם גורמים לירידה במשקל האם גם את סבורה כי הגלוקופז' גורם לירידה. תודה על התשובה המהירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו