פרולקטין גבוה + CT שלא ברור לי

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• פרולקטין גבוה + CT שלא ברור לי
    יוסי
    31/07/2008

שלום בבדיקות דם נתגלה פרולקטין גבוה כ-1200 mU/L לאחר מספר בדיקות נוספות כולם סביב ה- 980-1100 (טווח 375- 45) כמו כן TSH היה קצת גבוה כ-mU/L 4.8 מספר פעמים אך גם 2.9 פעם אחת (טווח 4.2- 0.35) T3- FREE 4.75 (טווח 6.5- 3.5) T4- FREE 16.8( טווח 10.0-20.0) FSH 2.4 IU/L LH 1.4 IU/L CORTISOL-BLOOD 642 nmol/L (טווח 690- 138) nmol/L TESTOSTERONE- TOTAL 9.0 (טווח 37- 9.4) SHBG 19 (טווח 11-85) FAI 48.65 (טווח 28-80) ANTI THYROID PEROXID חיובי 61 IU/ml THYROGLOBULIN Ab <20.0 IU/ml בבדיקת אולטרסוונד בלוטת התריס תקינה בבדיקת CT נכתב " בלוטת ההיפופיזה נראית שקועה על רצפת האוכף. בחלק השמאלי של האוכף בצמוד לסינוס הקברנוזי נראית קשרית בקוטר כ-6 מ"מ לא ברור לי לגמרי האם מדובר במיקרו-אדנומה או בחלק של הסינוס הקברנוזי המשך הערכה ב-MRI לפי הנחיה קלינית " עד כאן ציטוט אני בלחץ ולא ברור לי המשמעויות מה הכוונה שקועה על ריצפת האוכף? האם זה תקין? מה לגבי שאר הדברים ? אם זה אכן מיקרואדנומה האם זה ה"גידול" שמפריש פרולקטין וניתן לטפל בו בכדורים? אם לא אז מה הגידול הזה? אם אין כלל גידול בהיפופיזה מה יכולה להיות הסיבה לממצאים הנ"ל? אשמח לדעת את חוות דעתך על סמך הממצאים והאם העניין ניתן לריפוי פשוט או שהוא מורכב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יוסי

ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין
    31/07/2008

שלום,
    שאולותיך מורבות ודורשות מעקב אנדוקריני.
    באופן כללי- CT אינה הבדיקה הטובה ביותר להדמיה של ההיפופיזה- MRI יותר. כאן אף הרדיולוג המליץ על בדיקה זו ולכן נראה לי שיש טעם לבצעה.
    במידה וזו אכן מיקרואדנומה בהחלט יכול להיות שהיא מפרישה פרולקטין ואכן ברוב המקרים ניתן לטפל בכדורים .
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו