pcod וטיפול במטפורמין.

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• pcod וטיפול במטפורמין.
    יפית
    07/08/2008

שלום רב. אני בחורה נשואה בת 22 וחצי , וכרגע ברצונננו להכנס להריון הומלץ לי על ידי האנדוקרינולוגית להתחיל בדיאטה ונטילת מטפורמין. מזה כחודשיים אני נוטלת את הכדורים והשבוע ערכתי בדיקות דם לבדוק את יעילותו בבדיקות האינסולין בדם יצא 9.01 כאשר בבדיקות הקודמות לפני נטילת המטפורמין היתה התוצאה 9.90. האם זה נורמלי ותקין או שיש סיבה לדאגה . אני פשוט יודעת שהתרופה הייתה אמורה להעלות את רמת האינסולין ולא להוריד מצד שני יש את הסוכר ששם הירידה טובה מ94 בבדיקות הקודמות ל76 בבדיקה הנוכחית. תודה מראש על תשובתכם יפית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    pcod וטיפול במטפורמין.

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יפית

ד''ר אודיל כהן-ועקנין
    07/08/2008

בוקר טוב
    מטפורמין הינה תרופה לסוכרת אשר משפרת את התנגודת לאינסולין. יש די הרבה הוכחות שבPCOS יש גם מצב של תנגודת לאינסולין ולכן טיפול בMETFORMIN יכול לשפר את המצב. אין טעם לבדוק רמת אינסולין תוך כדי טיפול זה לא מדד ליעילות הטיפול. חובה לשלב דיאטה להרודת משקל. תוך כדי ירידה במשקל תפקוד השחלות משתפר ויש סיכוי גדול שתכנסי להיריון.
    תמשיכי מעקב אצל רופא נשים וגם אנדוקרינולוג
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו