איבוד משקל

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• איבוד משקל
    בר
    01/09/2008

אמי בת 69 סוכרתית עוברת בימים אלה בירור מקיף לסיבה לאיבוד משקל. אמי לוקחת 3 כדורי גלוקופז' ביום (הרופאים בכל פעם עושים שינוי בכדורים בשל תלונות על חולשה)ולדבריה היא מטילה המון שתן באופן המפריע לה לישון. הA1C יצא 7 אולם לפני שנה הוא היה בערכים של 5. האם השינוי בבדיקת הA1C, סוג הכדורים, השתן המרובה יכולים להיות סיבה לחוסר היכולת לשמור על משקל מבלי לאבדו. ההמוגלובין בערך של 11.3 (בדרך כלל ההמוגלובין אצלה 11.7) האם זה משפיע על אמינות בדיקת הA1C וכיצד. אם הסיבה היא הסוכרת אילו פתרונות יכולים להיות לבעיה זו. אמי מתעמלת מידי יום ומשתדלת להקפיד על התזונה. תשובתכם אינה במקום בירור רפואי אני רוצה הכוונה מה לשאול את הרופאים אנא ענו לי באופן מפורט, תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איבוד משקל

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בר

ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין
    01/09/2008

שלום,
    ישנן סיבות רבות לירידה במשקל. אחת מהן היא סוכרת לא מאוזנת. במקרה כזה ערכי הסוכר גבוהים מאד (מעל 300 ויותר) ויש גם תלונות של צמאון, השתנה מרובה, שתיה מרובה ועוד. מתאורך- לא נראה לי שזו הסיבה. אנמיה יכולה להשפיע על אמינות הבדיקה של HBA1C ולכן כדאי לתעד את ערכי הסוכר בשעות שונות ביממה (לפני ושעתיים אחרי אוכלוגם לפני השינה).
    גלוקפאג יכול לגרום לשינוי בפעולות מעיים (כמו שלשול ואי נוחות בטנית)- האם סיבות אלו מונעות מאימך לאכול?
    כדאי גם לבצע מספר בדיקות שתן כולל איסוף שתן כדי לראות מה כמות השתן המופרש, ריכוזי מלחיך שונים בשתן וכמובן שתן לכללית ולתרבית ועוד.
    כבר בשאלתך ציינת ערכי המוגלובין לא תקינים - הדבר מחייב ברור נוסף, וכן כדאי בבדיקה רפואית מפורטת שתכלול- היסטוריה רפואית, בדיקה גופנית, ועוד סדרה שלמה של בדיקות מעבדה ולפיהן בדיקות נוספות.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו