סכרת הריון

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• סכרת הריון
    סיגל
    08/09/2008

שלום רב, בשבוע 25 להריון עשיתי בדיקת העמסת סוכר 50 גרם והתוצאה היתה 130 . ( טווח הנורמה הוא 140-65) ,כמו כן אבא שלי חולה סכרת מסוג 2 . בזמנו התייעצתי עם רופא ,האם כדאי לעשות גם בדיקת סוכר מלאה של 100 גרם. כמו כן ציינתי בפניו כי בהריוני הראשון התוצאה בהעמסת 50 גרם היתה 126 והמשקל בו ילדי נולד היה 3250 גרם. תשובתו היתה שאין צורך לבצע העמסה מלאה מכיוון שהערך בסדר והמשקל בהריון הראשון היה תקין . כיום אני בשבוע 35, אתמול עשיתי העמסה מלאה 100 גרם והתוצאה היתה שיש לי סכרת הריון. להלן התוצאות : בצום -77 ( טווח נורמה 95-70), תקין אחרי שעה -198 ( טווח נורמה 180-100 ), חריג אחרי שעתיים - 176 ( טווח נורמה 155-100 ) , חריג אחרי 3 שעות -117 ( טווח נורמה 140-70 ) , תקין משקלי עד שבוע 35 עלה ב 10 ק"ג ומשקל העובר ,נכון לשבוע 32 , היה תקין לגילו ( 1900 גרם) אני מאוד לחוצה מכך שלמעשה יש לי סכרת הריון שלא טופלה ואוזנה וחוששת שאולי העובר נפגע מכך. קראתי מחקרים שסכרת הריון לא מאוזנת עלולה לגרום לבעיות בהתפתחות שכלית של העובר- האם יתכן והעובר נפגע כתוצאה מכך? תודה סיגל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סכרת הריון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיגל

ד''ר אודיל כהן-ועקנין
    11/09/2008

שלום
    טיפול בסוכרת הריונית מתחיל בדיאטה מאוזנת ואת צריכה לפנות למרפאת סוכרת כדי להפגש עם דיאטנית מנוסה בעיניין. בנוסף את צריכה לקבל הדרכה מאחות סוכרת על בדיקת דם עצמית באצבע
    תצטרכי לעשות לפחות 4-6 בדיקות ליום
    המשקל העובר מתאים לגיל הריון לא נראה לי שיש מקום לדאגה
    יש מרכזים רפואים בהם הכל מרוכז עם רופא סוכרת, אחות, דיאטנית רופא נשים וUS כי דרוש גם מעקב של US עוברי.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו