בריחת סידן ותוצאות בדיקות אנדוקרינו

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• בריחת סידן ותוצאות בדיקות אנדוקרינו
    גלי
    08/09/2008

שלום רב
    אני בת 49. בתוצאת בדיקת צפיפות עצם התברר כי יש לי אוסטאופורוזיס קלה. 60% מהנורמה לבני גילי. וזאת למרות שאני לוקחת הורמונים. (במשך 3 שנים היתה ירידה של 20% בצפיפות העצם)
    נשלחתי לבדיקות על ידי אנדוקרינולוג.

שאלותיי,
    ראיתי כי רמת ויטמין די נמוכה ויש עוד ערכים שאינם בתחום הנורמה. (אני צורכת כדורי סידן +ויטמין די גם כמה שנים)
    מה יכול לגרום לכך?
    האם ניתן ללמוד מתוצאות הבדיקות על עייפות, כאבי שרירים ועצמות?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גלי

ד''ר אודיל כהן-ועקנין
    09/09/2008

חסר של ויטמין D כן יכול לגרום לעייפות וכאבים גרמים
    את לא ציינת את רמת ויטמין D שלך
    את צריכה לפנות לבירור אנדקוריני ולקבל טיפול
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מודה לך על תשובתך ובנוסף

גלי
    09/09/2008

רמת vitamid D 25-0 H 45.9

האם יש דרך לשפר את המצב? ואכן קבעתי תור לאנדוקרינולוג, אך הוא נקבע לעוד חודש ואני דיי מודאגת.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלי

ד''ר אודיל כהן-ועקנין
    09/09/2008

הי
    תצייני לי את היחידות של הבדיקה כי ניתן לבדוק רמת ויטמין D ב2 שיטות שונות והנורמות שונות בין 2 הבדיקות
    בכל אופן אין שום דבר דחוף ואם יש לך תור בעוד חודש וחצי זה סביר ביותר.. ניתן כרגע לשפר את המצב עם אכילה נכונה של מוצרי חלב, חשיפה מתונה לשמש ( לא בשעות הצהריים החמות כמובן) ופעילות גופנית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחידות המידה של הסידן

גלי
    10/09/2008

אני כל פעם מוסיפה להודעה שלי קישור לאתר עם תוצאות הבדיקות וכל פעם הוא נמחק מחדש. אינני יודעת מדוע אני כותבת מספר ערכים שמחוץ לערכי נורמה או קרובים מאד לגבול. vitamin D 45.9 nmol/L (ערכי נורמה 75-250) VITAMIN B12 191 pmol/L (ערכי נורמה 180-670) UREA 13 MG/DL (ערכי נורמה 17-43) PROTEIN-TOTAL 6.1 G/DL (ערכי נורמה 6.6-8.3) GLUCOSE 100 MG/DL (ערכי נורמה 74-100) בדיקת איסוף שתן ׁׁ2.2 ליטר ל-24 שעות. PHOSPHORUS-U 24H 365 mg24h (ערכי נורמה 400-1300) PHOSPHORUS-U SAMPLE mg/dl 17 (ערכי נורמה 40-140) SODIUM-URINE SAMPLE 29 MEO/L ׁ(ערכי נורמה 54-150) ושוב אני מודה לך מאד על תשובותייך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו