מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלות בקשר לסכרת ולקיחת גלוקופאזחדש18/10/2008
שלום, אני בן 27, גובה 1.80, משקל 83 (עודף משקל), אבא שלי חולה סכרת סוג 2. לפני כחצי שנה בבדיקה במכשיר הסוכר של אבי, לאחר ארוחה גיליתי שיש לי רמת סוכר של 170, מאז אני עוקב אחר שינויים ברמות הסוכר וייתכן שיש לי מצב גבולי של טרום-סכרת. בבוקר לפני אוכל, רמות הסוכר נעות בין 80 ל- 95. לאחר ארוחה, גם אם רק פרוסת לחם עם גבינה, תוך חצי שעה הסוכר קופץ לרמות של 170-180 ומהר לאחר מכן יורד לרמות של בסביבות ה- 100. האם אצל אדם בריא אין מצב שאחרי ארוחה הסוכר עובר את ה- 120? אני חושב שבמצב של העמסת סוכר במרפאה ובדיקה של רמות סוכר לאחר שעתיים לא היו מגלים אצלי רמות סוכר גבוהות, כי אחרי שעתיים רמות הסוכר חוזרות להיות נמוכות. גם בבדיקת סוכר לאחר צום זה לא היה מתגלה. בנוסף, שמתי לב שבאזורים מתאימים בגוף יש לי מצב שנקרא אקנטוזיס ניגריקנס (Acanthosis nigricans) בו יש פס כהה על העור באיזורים של כפלים, מה שמלמד על רמות גבוהות תמידית של אינסולין בדם. ממה שקראתי באינטרנט הטיפול המומלץ למצב זה הוא לקיחת מטפורמין (גלוקופאז) ואני מתלבט אם להתחיל טיפול בכדורים אילו. מה שרציתי לשאול זה מה ההשלכות של תחילת טיפול מטפורמין למי שיש לו טרום-סכרת גבולית - האם יש מצב של "זירוז" הסכרת? האם זה מומלץ? האם עדיף לדחות כרגע את רעיון הטיפול התרופתי? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדש
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין19/10/2008שלום,
בבדיקות הדם שציינת אין עדות למחלת הסוכרת. אני כן הייתי משלימה ברור עם העמסת סוכר של 75 גרם.
לכדור הגלוקופאג יש יתרונות (כמו טיפול במצב פרה סוכרת) אך גם חסרונות כמו תופעות לוואי. לא הייתי מתחילה טיפול תרופתי מבלי להיוועץ עם רופא המשפחה או רופא סוכרת/אנדוקרינולוג, ובצוע בדיקות דם כלליות. בארץ גם אין התוייה לכדור זה למעט סוכרת.
לגבי הכתמים בעור- לאקנטוזיס ניגריקנס יש מספר סיבות- שוב יש מקום ליעוץ רופא מומחה שיבדוק אותך.
הבעייה הרפואית שציינת שהיא עודף משקל וכן סיפור משפחתי של סוכרת יש פתרון נוסף שהוא הטמעת אורח חיים בריא וזה כולל: דיאטה נכונה, פעיות גופנית (הפסקת עישון והוררדת מתחים אם יש)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)