ד"ר דיב דאוד

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• ד"ר דיב דאוד
    אבי
    28/10/2008

שלום אדוני, כל ערב אני שותה כוס יין אדום, אוכל בריא ,עושה המון ספורט ולא מצליח להעלות את רמת ה HDL הרמה נשארת על 35-40 בן 40, T2DM, מאוזן באמצעות סיטאגליפטין בלבד. האם יש לך רעיון כיד ניתן להעלות את רמת ה HDL ? האם כדורי ניאצין יכולים לעשות את העבודה ואם כן באיזה מינון ? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ד"ר דיב דאוד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סעיד

ד''ר דיב דאוד
    29/10/2008

הענין סעיד הינו כיצד למנוע מסוכר גבוה (סוכרת) להפוך לטרשת כלי דם. הנושא מורכב ומס' גורמים משחקים תפקיד. אחד מהם הוא HDL כולסטרול. על כן רמת HDL שלך הינה נדבך אחד במכלול. המכלול אצלך מורכב מאי עישון, ספורט ויין אדום.
    על כן אני מעוניין כי יודגש בפניך מה יש לך ולא מה אין לך. הרוגע הנפשי, בכך ש"מה שאתה מסוגל" כבר עושה, חשוב לאין ערוך. אין בינתיים תוספים שיש בהם לשפר את ה HDL מעבר לפעילות הגופנית. שימושך בסיטהגליפטין נראה מבטיח ויש בו פוטנציאל לעוד הגנה על העורק (בין אם HDL עלה ואם לא), כוון שהעלאת GLP-1 ע"י הסיטהגליפטין תורמת לעליית רמת NO ניטרוס אוקסיד, שהינו החומר הפוטנטי ביותר בטבע להרחבת עורקים ושמירת בריאותם.
    העתיד צופן בחובו עוד תרופות שיפרצו אופקים חדשים, בעיקר באופק תפקיד המח בשליטה במשק המטבוליטים: סוכר, שומני דם, ועוד. אז אני רואה שאתה תגיע לעתיד הזה, כאשר אתה במצב הולם, וכמובן שיש עוד מה לעשות עם התכשירים החדישים של אותו זמן. יישר כח!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו