מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יתר תנודתיות ברמות הסוכר בצום וכוליאמיר22/11/2008
קודם כל שאלה כללית: כמה שעות באמת צריך לצום אחרי ארוחה לפני בדיקות דם, על מנת שלא להטות תוצאות? כי לפי מה שאני רואה זה 8 עד 12 (לי אמרו בבדיקה האחרונה באוקטובר לצום 12 שעות). כמו כן, האם זה משנה אם לפני הצום אכלת רק תפוח (כפי שיה לפני הבדיקה שעשיתי ביוני האחרון)או עוגה שלמה עם סוכר + בוטנים מצופים (כפי שהיה בבדיקה שעשיתי באוקטובר האחרון). אכגב, בבדיקה של יוני אני חושב שאפילו צמתי 14 שעות (האם זה משנה ?). כמו כן, בעוד שביוני 2008 רמת הסוכר בצום הייתה 69, אז באוקטובר 2008 היא הייתה 94. רופאת המשפחה אמרה לי כי תנודתיות כזו היא נורמלית (אוסיף כי בבדיקה שהייתה לפני השתיים האחרונות, ביוני 2007, הרמה הייתה 91, באוקטובר 2006 הייתה 84 ואילו בדצמבר 2004 הייתה 75. האם תנודתיות כפי שמתואר ובעיקר עלייה של 25 (מ-69 ל-94) לאחר 4 חודשים בלבד הן נורמליות, או מלמדות משהו על תהליכים שקורים אצלי, ולא לטובה. אגב, גילי 33 ולעניות דעתי 94 זה גבוה מדיי לגילי. אשמח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמיר
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין23/11/2008שלום
אכן לכולנו יש תנודתיות מסוימת ברמת הסוכר. סוכר מתחת 100 מג % בצום של לפחות 8 שעות זה ערך תקין. לרוב הצום ממושך יותר כי בודקים גם את רמת השומנים בדם ושם יש משמעות למשך הצום.
במקרה של חשד קליני גבוה לסוכרת אפשר לבצע גם העמסת סוכר.
אין עדין התאמה של נורמת ערך סוכר לפי גיל, אבל בכל גיל אפשר לשמור על אורח חיים בריא: תזונה נכונה ופעילות גופנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)