מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מחלת אדיסון, או מה ?דנה הראל17/07/2007
לאחר ביקור אצל רופאים מומחים אין ספור, ובדיקות שלא נגמרו, עדיין אין לנו דיאגנוזה וכמובן גם לא טיפול מתאים. בעלי, כיום 77, חולה סוכרת מאוזן, סובל שנים מ:חוסר אנרגיה,עייפות, ירידה במשקל (הוא נמצא בתת משקל גם בשהוא "עולה"- 54-58 ק"ג, גובה 1.76). רמת האלדוסטרון נמוכה, סינקטן טסט (פעמיים- קצר וארוך) תקינים, רמת הקורטיזול תקינה. רופא אחד הציע אדיסון בסימן שאלה,אחרים ביטלו, אבל תשובה מדויקת לא היתה. קיבל כמויות גדולות של פרדניסון החל מ 40מ"ג ליום שירדו בהדרגה ל 5מ"ג ביום. האם אפשר לוותר על הקוטיזון? אולי טיפול אחר?האם תוכל לעזור לנו. בתודה והערכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת אדיסון, או מה ?
פרופ' רפאל לובושיצקי19/07/2007לא ברור לי מפנייתך מדוע ניתן טפול עם סטרואידים אם מבחני סינקטן היו תקינים. מצד שני מבחני סינקטן ארוך וקצר אינם שוללים מחלת אדיסון על רקע היפופיזרי. לשם אבחונה יש לעשות מבחן סינקטן של 1 מיקרוגרם.
כדאי שתוסיפי לי פרטים שלא ברוררים לי כדי שאדייק יותר.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לתגובתו של פרופ' לובושיצקי
דנה הראל23/07/2007פרופ' לובושיצקי הנכבד
אני מתיחסת לתשובתך אלי בשאלה-מחלת אדיסון ,או מה?(17.7). מדוע טופל בסטרוידים? פשוט,כי אף רופא (6) מאלה שביקשנו יעוץ לא ידע תשובה לבעיה. התשובה בסטרוידים,היתה להם פשוטה. אחד הרופאים הציע סי.טי. מוח-רופא המשפחה ביטל-"אין צורך", אבל אין לו תשובה לביותיו של בעלי. שכחתי לציין שיש לו נטיה לשינה רבה, בנוסף לחוסר כוח,חוסר אנרגיה, חוסר תאבון מוחלט. הסימפטומים קיימים כבר מספר שנים, ואני רואה אותו "נמס" עם הזמן.היתה תקופה שלא היה לו כוח לרדת מהמיטה, תמיד המצב הוטב עם הגברת כמות הפרדניזון. אבל לא בטוח, כפי שגם אתה מציע, שזה הפתרון. מה הבדיקה המדויקת ביותר לבדיקת ההיפופיזה? איזה בדיקות נוספות כדאי לבצע? נשמח להתיעץ איתך אישית. בהערכה רבה על תשומת ליבך והזמן שאתה מדגיש לי,ותודה אין ספור, דנה הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לתגובתו של פרופ' לובושיצקי
פרופ' רפאל לובושיצקי23/07/2007באם תרצי התייעצות אישית, פרטי הקליניקה שלי מצויינים באתר כולל טלפון להתקשרות.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)