מחלת אדיסון, או מה ?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• מחלת אדיסון, או מה ?
    דנה הראל
    17/07/2007

לאחר ביקור אצל רופאים מומחים אין ספור, ובדיקות שלא נגמרו, עדיין אין לנו דיאגנוזה וכמובן גם לא טיפול מתאים. בעלי, כיום 77, חולה סוכרת מאוזן, סובל שנים מ:חוסר אנרגיה,עייפות, ירידה במשקל (הוא נמצא בתת משקל גם בשהוא "עולה"- 54-58 ק"ג, גובה 1.76). רמת האלדוסטרון נמוכה, סינקטן טסט (פעמיים- קצר וארוך) תקינים, רמת הקורטיזול תקינה. רופא אחד הציע אדיסון בסימן שאלה,אחרים ביטלו, אבל תשובה מדויקת לא היתה. קיבל כמויות גדולות של פרדניסון החל מ 40מ"ג ליום שירדו בהדרגה ל 5מ"ג ביום. האם אפשר לוותר על הקוטיזון? אולי טיפול אחר?האם תוכל לעזור לנו. בתודה והערכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחלת אדיסון, או מה ?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחלת אדיסון, או מה ?

פרופ' רפאל לובושיצקי
    19/07/2007

לא ברור לי מפנייתך מדוע ניתן טפול עם סטרואידים אם מבחני סינקטן היו תקינים. מצד שני מבחני סינקטן ארוך וקצר אינם שוללים מחלת אדיסון על רקע היפופיזרי. לשם אבחונה יש לעשות מבחן סינקטן של 1 מיקרוגרם.
    כדאי שתוסיפי לי פרטים שלא ברוררים לי כדי שאדייק יותר.
    בברכה,
    פרופ לובושיצקי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לתגובתו של פרופ' לובושיצקי

דנה הראל
    23/07/2007

פרופ' לובושיצקי הנכבד
    אני מתיחסת לתשובתך אלי בשאלה-מחלת אדיסון ,או מה?(17.7). מדוע טופל בסטרוידים? פשוט,כי אף רופא (6) מאלה שביקשנו יעוץ לא ידע תשובה לבעיה. התשובה בסטרוידים,היתה להם פשוטה. אחד הרופאים הציע סי.טי. מוח-רופא המשפחה ביטל-"אין צורך", אבל אין לו תשובה לביותיו של בעלי. שכחתי לציין שיש לו נטיה לשינה רבה, בנוסף לחוסר כוח,חוסר אנרגיה, חוסר תאבון מוחלט. הסימפטומים קיימים כבר מספר שנים, ואני רואה אותו "נמס" עם הזמן.היתה תקופה שלא היה לו כוח לרדת מהמיטה, תמיד המצב הוטב עם הגברת כמות הפרדניזון. אבל לא בטוח, כפי שגם אתה מציע, שזה הפתרון. מה הבדיקה המדויקת ביותר לבדיקת ההיפופיזה? איזה בדיקות נוספות כדאי לבצע? נשמח להתיעץ איתך אישית. בהערכה רבה על תשומת ליבך והזמן שאתה מדגיש לי,ותודה אין ספור, דנה הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לתגובתו של פרופ' לובושיצקי

פרופ' רפאל לובושיצקי
    23/07/2007

באם תרצי התייעצות אישית, פרטי הקליניקה שלי מצויינים באתר כולל טלפון להתקשרות.
    בברכה,
    פרופ לובושיצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו