השפעה של אסטרוגנים על מוח גברי

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• השפעה של אסטרוגנים על מוח גברי
    גיורא
    10/12/2008

שלום רב ד"ר ! לפני כשנתיים וחצי בהסתמך על דברי בלבד שאני "רוצה" לשנות את המין נתנה לי רופאת המשפחה כמויות גדולות של אנדרוקור, אסטרופם,דיאנה ומספר זריקות של פרוגסטרון. לאחר מספר חודשים הפסקתי והבנתי שעשיתי טעות חמורה אך עד היום הזקפות הספונטאניות שלי לא חזרו (בלילה יש לפעמים זקפות) והליבידו שלי נשאר נמוך - אין לי כלל גירוי ויזואלי מתמונות וכו'. אציין שכל בדיקות הדם כולל פרופיל הורמונאלי שעשיתי היו תקינות וכך אני מפחד שההורמונים גרמו שינויים בלתי הפיכים למוח שלי האם כך הדבר? בזמן האחרון נכנסתי לאינטרנט ובמאמרים שקראתי גיליתי שישנו סטאנדרט טיפול באנשים שמבקשים לשנות את מינם ואחד הדברים שכתובים שם בטופס הסכמה מדעת עליו חותמים המטופלים זה שהדחף המיני והפוריות עלולים להשאר נמוכים לתמיד כמו כן אחד האנדוקרינולוגים בארה"ב בעל שם עולמי בטיפול בטראנסקסואלים איתו התכתבתי אישר בפני שכך עלול לקרות. אני ממש מיואש ומבולבד במיוחד לאור כל שכל הרופאים בארץ איתם התייעצתי שללו השפעה בילתי הפיכה של ההורמונים ואף ד"ר יונה גרינמן מומחית באנדוקרינולוגיה ובטיפול בטראנסקסואלים אמרה לי שלא ידוע לה מהספרות הרפואית מקרים כגון זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אם להיות ברור יותר

גיורא
    14/12/2008

השאלה היא האם דיכוי בן חצי שנה של הציר ההורמונאלי עלול לגרום לירידה אשר תשאר לזמר רב/לצמיתות ברמת הטוסטסטרון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוזר שלא הלכת לפסיכיאטר לפני זה

בר
    17/12/2008

אני מכירה המון גברים שרצו לשנות את מינם. ושהם הלכו למספר פגישות עם הפסיכיאטר (ואפילו הולכים עד היום) שינו את ההחלטה שלהם ובסוף נשארו גברים. לגבי הכמויות הורמונים שקיבלת במשך מספר חודשים מהרופאת משפחה זה איום ונורא. (כי מתחילים במינון נמוך של דיאנה ואנדרוקור, ולאחר חצי שנה או יותר, האנדוקרינלוג שואל את המטופל אם זה מה שהוא באמת רוצה, ואיך ההרגשה הכללית שלו. ואז הוא מוסיף פרוגסטרון כמו-דופסטון, אוטרוגסטן וזריקות דפו-פרוברה, וגם אסטרופם. לקבל את הכל בבת אחת זה נזק בלתי הפיך למוח). אני לא יודעת מי נתן לך אישור להורמונים, או שבכלל לא נתנו לך, אבל לקבל זריקות פרוגסטרון זה מה שעשה לך חוסר בזיקפות וליבידו נמוך. (אני מניחה שקיבלת זריקות כמו למשל-דפו-פרורבה). בקיצור הפרוגסטרון משמיד את הטסטוסטרון בצורה יותר גרועה מהאנדרוקור, הדיאנה והאסטרופם. אני ממליצה לך ללכת לביקור אצל ד"ר משה זלוצובר שנמצא ברמב"ם. (הוא מומחה לטיפול בטרנסקסואלים והוא ידע מה לעשות). ד"א אולי טיפול בתוספת טסטוסטרון תעזור. מאחלת לך המון בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא עונים?

גיורא
    17/12/2008

כל מה שאני מחפש זאת תשובה מקצועית כי לרופא המשפחה שלי אין מושג בתחום בבקשה תענו לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ענקית לך ! בקרוב אראה אותו

גיורא
    22/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיורא

ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין
    20/12/2008

שלום,
    מצטערת של אעניתי לך קודם- אבל פשוט אין לי נסיון בענין וכבר התייעצת עם אנדוקריולוגית טובה מאד!!!!
    אולי- ראה הערות ששלחו לך אנשים אחרים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו