מה התשובה?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• מה התשובה?
    מירי
    19/07/2007

לפרופסור רפאל שלום רב.

לפני כשנה התגלה אצלי נודור גויטר בבלוטת התריס.

בדיקות הדם היו בגדר הנורמה, אך עם הזמן (כחודשיים שלושה) התחילו כאבים עזים לתקוף אותי באיזור בלוטת התריס והפריעו לי לבלוע, הייתי נחנקת בלילה וכ'ו עקב כך הרופא שלח אותי לניתוח שבו הורידו לי את בלוטת התריס הימנית התחתונה מצד ימין וגם את בלוטת התימוס..
    במהלך אישפוזי בבית החולים נגש הרופא המנתח ואמר לסטזירים כי לפי דעתו עוד 5 שנים לכל היותר אני אחזור לבצע ניתוח נוסף להורדת החלק שנשאר מבלוטת התריס.
    יש לציין כי בניתוח הבלוטה מצד ימין תחתון וצד ימין נראו מוגדלות ומעט קשות.
    שאלתי היא האם הגויטר שהיה לי הוא תוצר של חוסר יוד? (למרות שהרופא לא בדק אפשרות זאת)
    או של מהשהו אחר? ואם כן, מה זה יכול להיות?
    אני עובדת עצות, אני לא רוצה לחזור לבצע ניתוח נוסף...
    ושאלית הנוספת כעת אני בתת פעילות ולוקחת אלקטרוקסין במינון נמוך מהרצוי כדי שאני אתרגל קודם לכדורים, ולכן אני עדין בתת פעילות. האם יש קשר בין החולשה הקבוע שיש לי בימים האחרונים ולחץ דם נמוך לבין התת פעילות הקלה שיש לי ׁTSH- 13.15) ותודה מראש מ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה התשובה?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה התשובה?

פרופ' רפאל לובושיצקי
    20/07/2007

האבחנה מתבססת על האבחנה הפתולוגית.לא צרפת אותה. רמת TSH גבוהה ויש לשקול טפול תרופתי כדי למנוע הגדלת האונה שלא נותחה.
    אני ממליץ כי תפני ליעוץ אנדוקריני לשם הערכת האבחנה המדוייקת והחלטה על טפול.
    בברכה,
    פרופ לובושיצקי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו