מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה התשובה?מירי19/07/2007
לפרופסור רפאל שלום רב.
לפני כשנה התגלה אצלי נודור גויטר בבלוטת התריס.
בדיקות הדם היו בגדר הנורמה, אך עם הזמן (כחודשיים שלושה) התחילו כאבים עזים לתקוף אותי באיזור בלוטת התריס והפריעו לי לבלוע, הייתי נחנקת בלילה וכ'ו עקב כך הרופא שלח אותי לניתוח שבו הורידו לי את בלוטת התריס הימנית התחתונה מצד ימין וגם את בלוטת התימוס..
במהלך אישפוזי בבית החולים נגש הרופא המנתח ואמר לסטזירים כי לפי דעתו עוד 5 שנים לכל היותר אני אחזור לבצע ניתוח נוסף להורדת החלק שנשאר מבלוטת התריס.
יש לציין כי בניתוח הבלוטה מצד ימין תחתון וצד ימין נראו מוגדלות ומעט קשות.
שאלתי היא האם הגויטר שהיה לי הוא תוצר של חוסר יוד? (למרות שהרופא לא בדק אפשרות זאת)
או של מהשהו אחר? ואם כן, מה זה יכול להיות?
אני עובדת עצות, אני לא רוצה לחזור לבצע ניתוח נוסף...
ושאלית הנוספת כעת אני בתת פעילות ולוקחת אלקטרוקסין במינון נמוך מהרצוי כדי שאני אתרגל קודם לכדורים, ולכן אני עדין בתת פעילות. האם יש קשר בין החולשה הקבוע שיש לי בימים האחרונים ולחץ דם נמוך לבין התת פעילות הקלה שיש לי ׁTSH- 13.15) ותודה מראש מ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה התשובה?
פרופ' רפאל לובושיצקי20/07/2007האבחנה מתבססת על האבחנה הפתולוגית.לא צרפת אותה. רמת TSH גבוהה ויש לשקול טפול תרופתי כדי למנוע הגדלת האונה שלא נותחה.
אני ממליץ כי תפני ליעוץ אנדוקריני לשם הערכת האבחנה המדוייקת והחלטה על טפול.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)