מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רמת TSH המומלצת בארה"ב נמוכה מישראלמיקי18/12/2008
לפי דף הבדיקות של קופת חולים מכבי- רמת TSH תקינה היא בין 0.35 ועד 5.5.
כבר שנים אני מאזן את עצמי לפי ההמלצה הזו ובדרך כלל הרמה היא בסביבות 4.5 עם מינון אלקטרוקסין של 150 מ"ג. אבל אני מרגיש עייף ומדי פעם מקבל תסמיני דיכאון.
אחרי חיפוש באינטרנט גיליתי שההמלצה של האיגוד האמריקאי לטיפול בתרואיד הוא שה TSH לא יעבור את רמת 2.0 - הופתעתי מאד כי זה בהחלט יכול להסביר את התסמינים שאני חווה. אך אף רופא ישראלי לא אמר לי זאת.
שתי שאלות :
1. האם אני אמור להגדיל את המינון ל 200 מ"ג ביום
2. כיצד זה שקופת חולים בארץ אינה עובדת לפי ההמלצה העולמית ? האם זה נובע משיקולי חיסכון בעלויות תרופות?
אודה מאד לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקי
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין20/12/2008הדבר תלוי במעבדה בה מבוצעת הבדיקה. הדיון לגבי ערכי הנורמה עדיין לא אמר את מילתו האחרונה. כמובן שאין כאן שיקול כלכלי.
לגבי סימפטומים התיעץ עם האנדוקרינולוג המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם נכון שאצל אנשים בריאים
מיקי21/12/2008רמת ה TSH הממוצעת היא מתחת ל 2.0 ? אם כן, האם ייתכן שרמה של 4.2 שנמצאת בטווח התקין של קופת חולים מכבי, אך נמצאת מחוץ לטווח של איגוד האנדוקרינולוגיה העולמי עלולה להמשיך ולגרום תסמיני תת פעילות ? תודה, וסליחה על השאלות הרבות , אני פשוט סובל ורוצה לדעת האם הדבר עלול לנבוע ממינון אלקטרוקסין לא מספק (כרגע 150 ביום ) או מסיבות אחרות. יש לציין שלא עברתי כריתה של בלוטה ואובחנתי כחולה בהשימוטו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיקי
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין23/12/2008באופו כללי, ברמת TSH 4.2, כאשר FT4 בטווח הנורמה, לא אמורים להיות מורגשים כל סומפטומים.
ושוב- לגבי סימפטומים ספציפיים התיעץ עם אנדוקרינולוג מטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)