רמת TSH המומלצת בארה"ב נמוכה מישראל

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• רמת TSH המומלצת בארה"ב נמוכה מישראל
    מיקי
    18/12/2008

לפי דף הבדיקות של קופת חולים מכבי- רמת TSH תקינה היא בין 0.35 ועד 5.5.
    כבר שנים אני מאזן את עצמי לפי ההמלצה הזו ובדרך כלל הרמה היא בסביבות 4.5 עם מינון אלקטרוקסין של 150 מ"ג. אבל אני מרגיש עייף ומדי פעם מקבל תסמיני דיכאון.

אחרי חיפוש באינטרנט גיליתי שההמלצה של האיגוד האמריקאי לטיפול בתרואיד הוא שה TSH לא יעבור את רמת 2.0 - הופתעתי מאד כי זה בהחלט יכול להסביר את התסמינים שאני חווה. אך אף רופא ישראלי לא אמר לי זאת.

שתי שאלות :
    1. האם אני אמור להגדיל את המינון ל 200 מ"ג ביום
    2. כיצד זה שקופת חולים בארץ אינה עובדת לפי ההמלצה העולמית ? האם זה נובע משיקולי חיסכון בעלויות תרופות?

אודה מאד לתשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיקי

ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין
    20/12/2008

הדבר תלוי במעבדה בה מבוצעת הבדיקה. הדיון לגבי ערכי הנורמה עדיין לא אמר את מילתו האחרונה. כמובן שאין כאן שיקול כלכלי.
    לגבי סימפטומים התיעץ עם האנדוקרינולוג המטפל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם נכון שאצל אנשים בריאים

מיקי
    21/12/2008

רמת ה TSH הממוצעת היא מתחת ל 2.0 ? אם כן, האם ייתכן שרמה של 4.2 שנמצאת בטווח התקין של קופת חולים מכבי, אך נמצאת מחוץ לטווח של איגוד האנדוקרינולוגיה העולמי עלולה להמשיך ולגרום תסמיני תת פעילות ? תודה, וסליחה על השאלות הרבות , אני פשוט סובל ורוצה לדעת האם הדבר עלול לנבוע ממינון אלקטרוקסין לא מספק (כרגע 150 ביום ) או מסיבות אחרות. יש לציין שלא עברתי כריתה של בלוטה ואובחנתי כחולה בהשימוטו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיקי

ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין
    23/12/2008

באופו כללי, ברמת TSH 4.2, כאשר FT4 בטווח הנורמה, לא אמורים להיות מורגשים כל סומפטומים.
    ושוב- לגבי סימפטומים ספציפיים התיעץ עם אנדוקרינולוג מטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו