אלטרוקסין ותוסף ויטמין

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• אלטרוקסין ותוסף ויטמין
    אני
    21/12/2008

אני בת 31, מטופלת באלטרוקסין קרוב ל-12 שנים. עד לאחרונה מאוזנת. (בדיקת דם מלפני חודשיים, כמו בדיקות דם תקופתיות קודמות, TSH 1.16, T3 4.09). לפני כחודשיים אותרה אצלי אוסטאופמיה, ובעקבותיה הומלץ לי ליטול תוסף סידן וויטמין D. התחלתי קבוע לקחת 1200 יחידות ויטמין D + תוסף מולטימינראל. בדיקת הדם האחרונה העלתה שבאופן פתאומי הבלוטה יצאה מהאיזון!! ועכשיו TSH עומד על 4.54 ו-T3 3.4. קשה לי להאמין שהשינוי הוא מקרי ולא קשור לתוספי הויטמינים... (בייחוד שכבר כמה שנים רצופות מאוזנת...) מה עושה עכשיו?? (מעדיפה שלא להעלות את מינון האלטרוקסין, גם כך גבוה למדיי... 900 מ"ג לשבוע..) האם יכול להיות שתוספי הויטמינים חוסמים את ספיגת האלטרוקסין? האם אחד הרכיבים של תוסף המולטימינראל הוא בעייתי?? (המולטימינראל מורכב גם מאצת ים... אולי זה העניין??) האם להפריד בזמני הנטילה יכול לעזור? האם התופעה הזו מוכרת? אשמח מאוד לתשובות!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלטרוקסין ותוסף ויטמין

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני

ד''ר דיב דאוד
    22/12/2008

ייתכן שהסברה שאת מעלה נכונה. האם כדאי לבטל אחד מהם בגלל השני? ספק, אך תראי אם הוספת הויטמינים אכן נחוצה. בסוף, הפרדה ביניהם עשויה להועיל. תנסי! אין בזה פסול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו