מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פעילות יתר של בלוטת התריסאורית22/07/2007
אני בת 24 ובעקבות חולשה שתקפה אותי בשבוע האחרון נשלחתי לבדיקות דם מקיפות (כימיה, המוטולגיה, אנדוקרינולגיה) למעשה הבדיקות יצאו תקינות לבד מרמות ההרמונים הקשורים לבלוטת התריס שהתוצאות בהם הם כדלקמן:
TSH: התוצאה 0.05 כשטווחי הנורמה הם 0.35-5.5
T3-TOTL: התוצאה 4.48 כשטווחי הנורמה הם 0.9-2.8
מה אומרים התוצאות הנ"ל? האם זה מרמז על פעילות יתר של בלוטת התריס? מה זה אומר פעילות יתר של בלוטת התריס? האם זה אומר שאצטרך טיפול תרופתי או שיספיק מעקב? ומה בכלל אני אמורה כעת לעשות?
חוץ מזה אין לי שום תופעות של נשירת שער, עצבנות, רעידות בידים או ברגלים, הדבר היחיד שהופיע אצלי זה חולשה ומעט כאבי ראש. מדובר בחולשה שנמשכה בסביבות שבוע ויש לציין שכבר היום אני מרגישה טוב יותר.
דרך אגב אינני יודעת אם זה משנה אבל אני 3.5 חודשים לאחר לידה ומניקה באופן מלא, וכמובן שאני לא בהריון...
בתודה מראש, מירי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס
מירי23/07/2007היי מירי
קודם כל הייתי ממליצה לך לא להיבהל.
התוצאות אומרות שיש לך פעילות יתר בבלוטת התריס.
זה אומר שאת צריכה ללכת די מהר לרופא אנקרינולוג לקבל טיפול.
יכול להיות שלא מזמן התחילה הבעיה ולכן עוד לא פיתח את כל הסימנים של פעילות יתר.
לגבי זה שאת אחרי לידה, זה יכול להיות שזה קשור ויכול להיות שלא.
אני אפרט לך קצת על פעילות יתר, אבל קחי בחשבון שרק אם לא מטפלים בה והיא נמשכת הרבה זמן אילו יהיו ככל הנראה התוצאות.
פעילות יתר של בלוטת התריס גורמת לעלית דופק ולהפרעות קצב בלב, לבעיות בכליות, נשירת שיער, עצבנות, שילשולים, ירידה במשקל, רעב מתמיד, נידנודי שינה ואקטיביות כל היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות יתר של בלוטת התריס
פרופ' רפאל לובושיצקי23/07/2007פעילות יתר שהיא קלה וזמנית תיתכן לאחר לידה. מאד יתכן שזה מצבך.
אני מאד ממליץ שתפני ליעוץ אצל אנדוקרינולוג שיאבחן ויראה את התמונה הכוללת ויאה אם המצב זמני או לא.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אורית23/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)