מקרה טראומטי

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• מקרה טראומטי
    ל
    15/01/2009

שלום, אני רוצה לשתף אתכם במקרה שעברתי היום לפנות בוקר וגם לקבל קצת תשובות.. אימי, חולת סכרת נעורים מגיל 14 (היום בת 56) נמצאת אצלי מנסיבות בריאותיות שלי, היום לפנות בוקר העירו אותי נחירות/גניחות/קולות מוזרים שהגיעו מכיוון אימי שישנה בסלון, כהרגלי מידי לילה אני קמה לשירותים ולבדוק מה שלום בני בן השנתיים, ובדרך, הלכתי לבדוק מה קרה לאימי ולמה היא גונחת ונוחרת בצורה כל כך מבהילה, מצאתי אותה שוכבת על הספה, ללא שמיכה, כולה מכוסה בזיעה קרה, משהו שלא ראיתי מעולם, ידיה על חזה עולות ויורדות היא גונחת משמיעה קולות חנוקים ולא מגיבה אלי, הבנתי מיד שמשהו לא בסדר איתה מאחר וניסיתי להעיר אותה והיא לא הגיבה, אני מכירה את תופעות הסכרת, אני יודעת איך אימי מגיבה למצב של "היפו" קשה ולא ממש ידעתי מהן התופעות שראיתי מול עיניי, ביקשתי מיד מבעלי שיתקשר למד"א ולהזמין אמבולנס אימי המשיכה להזיז את ידיה למעלה ולמטה באיזור החזה והמשיכה להשמיע את הקולות המוזרים כאילו היא קוראת לעזרה מתוך ההכרה שלה, האמבולנס הגיע ונתן לה מיד גלוקוז לוריד שהשפיע עליה תוך 10 ד', והיא התחילה להגיב רציתי בבקשה לדעת, האם זה הגיוני שבן אדם מחוסר הכרה יתנהג בצורה כזו? היא ממש קראה לעזרה בלי להגיב, הייתי בטוחה שמדובר במשהו אחר ולאו דווקא במקרה של סוכר נמוך (כפי שהרופא ציין) כמובן שהמקרה הזה הבהיל אותי ואת בעלי עד מוות, אני תמיד מודעת ומוכנה לכך שאמא שלי תהיה ב"היפו" ומיד נותנת לה משהו מתוק לאכול - יש לציין שאמי בדרך כלל מאוד מאוזנת ומשתמשת באינסולין הייתי רוצה לדעת בדיוק מה קרה לה אם תוכלו להבין מהסיפור שלי... תודה מראש ל'

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מקרה טראומטי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ל

ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין
    18/01/2009

כל אחד מגיב אחרת לערכי סוכר נמוכים. אפשר בקלות לבדוק את ערך הסוכר ולקבוע אם מדובר בהיפו (גם אחרי טיפול אם היה היפו הסוכר עדיין לא יהיה מאד גבוה).
    כאשר אדם מחוסר הכרה לא נותנים לאכול משהו מתוק כי הוא יכול להחנק- מזריקים הורמון שנקרא גלוקוגון.
    צרי קשר עם מרפאת הסוכרת שידריכו אותך מה לעשות, וכן שיראו עם אימך מה הסיבה להיפוגליקמיה בלילה, וכיצד למנוע ארועם נוספים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו