מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- FSH גבוה ופרולקטין גבוהמושי21/01/2009
שלום רב, חזרתי לגניקולוג עם תשובות פרופיל הורמונלי שני בעקבות FSH גבוה בקודם. וסת סדירה 29-31 יום, אחת לכמה מחזורים מחזור ארוך מגיע אחרי 40 יום לערך שהדליק לי נורה אדומה. בת 37 + ילד בן שנתיים, מנסים להכנס להריון. FSH בפרופיל שני יצא עדיין גבוה וגם הפרולקטין די גבוה. הרופא הפנה אותי לאנדוקרינולוג וציין שי צורך ב-MRI או CT מוח לשלול גידול שפיר ולבחון את ההורמונים. קראתי המון על תחום האנדוקרינולוגיה, ראיתי שבלחיצה על השד הימני יש לי הפרשת חלב אבל אין לי כאבי ראש או בעיות כלשהן בראיה וחשבתי גם על ההישמוטו. הסתכלתי על TSH שלי וראיתי שבבדיקות בשנתיים האחרונות – אחרי הלידה היה לי 0.88 ובשנה האחרונה לא יציב ממש. בשנה האחרונה היו מדדים של: 1.08/1.04/1.52/1.28 האם זה יכול להעיד על ההשימוטו, לא עשיתי בדיקה להשימוטו אבל אני סובלת מעייפות כבר המון זמן למרות שההמוגלובין והברזל יציב, הייתי קצת אנמית בעבר. יכול להיות שה- TSH לכאורה יראה תקין ובכל זאת יש השימוטו? האם פרולקטין גבוה ותנודות ב- TSH יכול להיות קשור להשימוטו? האם כדאי שאגש לרופאת המשפחה ואבצע בדיקת דם להשימוטו? היתכן שהפרולקטין משפיע גם על ה- FSH שלי ואין לזה קשר לרזרבה השחלתית. יכול להיות שה- FSH גבוה בגלל הפרולקטין? וברגע שייצבו לי אותו ה- FSH יתייצב? קבעתי תור לשבוע הבא ואני קצת בלחץ מכל זה ואודה לך אם תוכל לשפוך עוד קצת או ר לעניין. תודה רבה מראש, גילת פרופיל מיום 16.2: DHEA SO4 1.63 UMOL/L ESTRADIOL(E2) 37.00 PMOL/L FSH 16.38 MIU/ML LH 8.34 MIU/ML PROGESTERONE 1.40 NMOL/L TESTOSTERONE 0.69 NMOL/L TSH 1.28 פרופיל מיום 18.1: ESTRADIOL(E2) 88.00 PMOL/L FSH 14.00 MIU/ML LH 4.90 MIU/ML PROGESTERONE 0.90 NMOL/L PROLACTIN 2113.50 M/UL ( 70.00- 630.00) (.........)*בוצע פעמיים TSH 1.27 UIU/ML ( 0.35- 4.94) (.*.......) INR 0.98 ( 0.80- 1.20) (...*.....) PTT 25.90 SEC ( 20.00- 34.00) (...*.....) PT(%) 100.00 % ( 75.00- 140.00) (..*......) PT(SECONDS) 10.20 SEC ANDROSTENED. טרם בוצע FREE TESTOST. טרם בוצע שאר בדיקות: GLUCOSE 80.00 MG/DL ( 65.00- 100.00) (...*.....) DHEA SO4 1.54 UMOL/L ( 1.20- 7.30) (*........) WBC 4.20 K/UL ( 4.00- 10.00) (*........) NEUTROPHILS 2.20 K/UL ( 1.80- 6.60) (*........) NEUTROPHILS % 51.70 % ( 46.00- 68.00) (.*.......) LYMPHOCYTES 1.70 K/UL ( 1.10- 3.50) (.*.......) LYMPHOCYTES %
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלתי - תוספת בדיקות
גילת22/01/2009תוך כדי הבנת כל התחום ניגשתי וביקשתי מרופאת המשפחה בדיקה של T3 ו- T4 והשימוטו ולהלן תוצאות חלקיות שאולי יתנו עוד קצת אור לתמונה או לאבחנה: T3-TOTAL 1.30 NMOL/L ( 0.90- 2.44) (.*.......) FREE T4 13.10 PMOL/L ( 9.00- 19.00) (...*.....) TSH 1.35 UIU/ML ( 0.35- 4.94) (.*.......) THYROG.ABS טרם בוצע THYROID ABS טרם בוצע ANTI TPO ABS טרם בוצע THYROGLOBULIN טרם בוצע אודה לך אם תוכללתת לי את אבחנתך לעניין, אני נורא לחוצה מכל זה. רב תודות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגילת
ד''ר רונית קלמנוביץ-דיקשטין22/01/2009לא נראה שיש לך בעיה בבלוטת התריס. בהחלט עלייך לעבור הערכה אנדוקרינית- לפי מה שהמליץ הגניקולוג. האנדוקרינולוג גם יתן לך מענה טוב יותר לשאלותייך לפי ממצאי הבדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)