האם ציסטה בשחלה יכולה להעלות את רמות הפרולקטין?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• האם ציסטה בשחלה יכולה להעלות את רמות הפרולקטין?
    מושי
    29/01/2009

שלום רב,
    FSH גבוה 16 (ערכי המעבדה לימי המחזור 1.1-14)ובבדיקה בחודש אחרי FSH 14 (ערכי המעבדה לימי המחזור 1.1-14) ופרולקטין 2300 - פי 3.5 מהנורמה, שאר הבדיקות תקינות. בת 37 + ילד בן שנתיים מעוניינת להכנס להריון.
    אז ככה בלוטת התריס שלי על פי הבדיקות ואחרי שהייתי אצל אנדוקרינולוג בסדר.
    האנדוקרינולוג גם לא כל כך הבין את הבדיקות ושלח אותי שוב לבדוק פרולקטין, חשב שמדובר בטעות,בדיקה רגילה אתמול יצא לי ערך של 1900.
    ביקש אהיה רגועה ונינוחה לפני הבדיקה ובערות 3 שע' ואם זה שוב יצא גבוה מעל 1500 שאגש ל-MRI מוח.עצם זה שהתבקשתי להיות רגועה ועם כל המשתמע מכל הבדיקות האלה, הייתי עוד יותר לחוצה אך אני מבינה שערך כזה גבוה לא יכול להיות כתוצאה מלחץ נפשי - האם כך? יש לציין שבתקופה האחרונה אני לא ממש רגועה אני די בלחץ נפשי..
    מהי בדיקת מאקרו פרולקטין האם הבדיקה היא ברוטינה אפשר לבקש אותה מרופאת משפחה ?
    אם מדובר בגידול שפיר ביותרת המוח האם הערכים שלי יכולים להתאים לכך?אף על פי שאין לי כאבי ראש, שדות ראיה בסדר, וסת סדירה רק שאחת לכמה חודשים מגיעה באיחור, הפרולקטין היה אמור להוריד את ה-FSH שגם ככה גבוה.. ולכן כבר כל הבלבול..
    האם זה יכול להיות משהו אחר?
    האם ציסטה בשחלה יכולה להעלות את רמות הפרולקטין?
    אני ממש חרדה מכל העניין לא רגועה וה- MRI רק בעוד שבועיים.
    מה היית מציעה לי לעשות עד אז? האם יש משהו נוסף שצריך לבדוק?

תודה רבה על כל המידע והעזרה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    29/01/2009

שלום,

חשוב שאת כל הבירור שלך מנהל אנדוקרינולוג.
    קודם כל אכן מוזר שPROLACTIN גבוה בנוכחות FSH מוגבר ווסת יחסית סדיר.
    בהחלט כאשר PROLACTIN מוגבר ולא נובע מתת פעילות בלוטת תריס (TSH מוגבר) , תרופות או סטרס אז יש מקום לביצוע MRI מוח ובהחלט המתנה לשבועיים מאד סבירה.
    בדיקת מאקרופרולטין מתבצעת באופן שגרתי במעבדות מכבי יתכן בעוד מקומות ויש מקום לבדוק זאת.
    מחזור סדיר מצביע על סביבה הורמונלית די תקינה .

המשיכי את הבירור שהתחלת אותו עם האנדוקרינולוג והבחלט את לא צריכה להיות לחוצה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו