מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פירושמירי30/07/2007
פרופסור שלום רב אני רושמת לך כאן את הממצאים הפתלוגים של הניתוח שלי אנא בבקשה תגיד לי ממה יכל היה להיגרם הגויטר שהיה לי האם זאת הייתה התחלה של פעילות יתר או שמא חוסר יוד או משהו אחר.
פתלוגיה:
תיאור החומר: PARATHYROID
בדיקה מאקרוסקופית:
קטע רקמה במשקל 0.31 גרם ובגודל 1.4X1X0.4
בדיקה מיקרוסקופית:
קטע של טימוס בגודל 0.9X0.7 ס"מ. צמוד עליו קשרית של בלוטת הפראטירואיד בקוטר מירבי 0.4 ס"מ המכילה מעט רקמת שומן (פחות מ-10%). מומלצת קולרציה קלינית ומעקב רמות סידן בדם.
תיאור חומר: THYROID LOBE
בדיקה מאקרוסקופית:
אונה של בלוטת התריס במשקל של 8 גר' ובגודל 3.5X3.5X2 ס"מ. בחתכים גוש מוגבל היטב (עם קופאית ?) בקוטר 2 ס"מ, בנוי מרקמה חומה ג'לטינוזית, עם איזורים לבנים קטנים ביותר רקמה חומה ג'לטינוזית, עם אזורים לבנים קטנים. ביתר הרקמה חומה.
בדיקה מיקרוסקופית:
NODULAR GOITER בנודול המתואר נמצא ניוון ציסטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירוש
פרופ' רפאל לובושיצקי31/07/2007מהתאור הפתולוגי של בלוטת התריס מדובר בשינויים ציסטיים. זה אומר שאין מדובר בחסר יוד.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)