סכרת הריון - כן או לא?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• סכרת הריון - כן או לא?
    יעלולה
    11/02/2009

אשמח להתייעץ איתכם אני כעת בהריון שני שבוע 26. בהריון הראשון (לפני 3+ שנים) הייתי מתוקה מאוזנת בדיאטה בלבד (ילדתי בן במשקל 3.380 בשבוע 39+5) ומה שאיפיין אותי בעיקר זה היפו עם ערכים נמוכים מידי והייתי חייבת לאכול כל 3 שעות ולשמור על כמויות תקינות כי אחרת הייתי מגיעה למצבים של סחרחורת ובחילות. אחרי הלידה בבדיקה של 75 גרם קיבלתי תוצאה גבוהה יחסית 164 וחזרתי לדיאטה סוכרתית והצלחתי להוריד את רמות הסוכר בצום למתחת ל-90 (כאשר ב-5 שנים שלפני ההריון תמיד הייתי בטווח העליון 110-100) בהריון הזה עשיתי את הבדיקה של 100 בשבוע 23+5 וקיבלתי את התוצאות הבאות סוכר בצום - 81 אחרי שעה - 184 אחרי שעתיים - 125 אחרי 3 שעות - 56 רופא המעקב שלי החליט שאני לא סוכרתית בגלל שרק תוצאה אחת לא תקינה וגם יחסית גבולית אבל רופאת המשפחה שלי ביקשה שאני הפנה לדיאטנית סוכרתית (במרפאה לבריאות האישה-מרפאת סכרת הריון) כדי לקבל הנחיות ותפריט ואשמור על דיאטה סוכרתית (בעיקר כדי למנוע מצבים של היפו) אחרי שדיברתי עם המרכז התבקשתי לשלוח את ההפניה בפקס והם יעבירו אותו לדיאטנית שתחליט האם היא מקבלת אותי או לא (מטפלת רק במטופלות עם סכרת הריון) אתמול הדיאטנית חזרה אלי והסבירה לי שהיא חושבת שאני כן צריכה להיות מוגדרת כסוכרתית ולהתחיל במעקב מסודר מאחר שעשיתי את ההעמסת הסוכר בשבוע מוקדם מידי בשבילי ואולי אם הייתי עושה אותה רק בשבוע 26-27 אז הייתי מקבלת תוצאות אחרות מצד אחד אני רוצה להיות במעקב ולשמור על דיאטה סוכרתית כי אני לא רוצה להגיע למצבי היפו - ואני זוכרת שאם הייתי אוכלת קצת יותר מהמנה המותרת של פסטה או אורז (כמובן מלא) אז הייתי מרגישה אח"כ חולשה נוראית והסוכר היה צונח לי לסביבות ה- 50 אבל מצד שני לא בא לי לחזור לדקירות באצבעות ולמעקב הצמוד מעדיפה רק לקבל ריענון של ההנחיות לגבי הדיאטה ותפריט (כי אני פשוט לא זוכרת כלום) האם באמת יכול להיות שאם הייתי עושה את העמסת הסוכר בשבוע מאוחר יותר אז התוצאות היו אחרות? לא רוצה פשוט להפוך זבוב לפיל ולעשות מעקב לא נוחץ (גם ככה אני מתחילה שמירת הריון בגלל קיצור צוואר) אשמח לשמעו מה דעתכם תודה, יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סכרת הריון - כן או לא?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סוכרת הריונית

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    12/02/2009

שלום
    לפי הגדרה הרי הערכים אינם עונים על הקריטריון של סוכרת הריונית אך בכל מקרה זה לא לגמרי תקין.
    קיימת נטיה אצל הגינקולוגים המטפלים בסוכרת הריונית לעיתים להחמיר גם כאשר מדובר בערך אחד של סוכר לא תקין לגבי דיאטה ומעקב ולעיתים אף לשקול העמסה חוזרת בשבועות המתקדמים יותר עקב עליה של הורמונים אשר יכולים לגרום או להחמיר סוכרת.
    מעקב צמוד של דיאטנית ורופא סוכרת (גינקולוג או אנדוקרינולוג אשר עוסקים בסוכרת הריונית חשוב ביותר)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו