שתי שאלות בנוגע לתוצאות בדיקות

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• שתי שאלות בנוגע לתוצאות בדיקות
    נעמי
    14/02/2009

שלום רב, אני בת 25 ומאז שירותי הצבאי אני סובלת מהיפר-אינסולינמיה. עד התקופה האחרונה הייתה מגמת שיפור, אך בתקופה האחרונה אני מרגישה הרבה "נפילות" סוכר (הסימן שבשילוב עלייה מסיבית במשקל, הביא אותי לרופא בצבא). כאשר ביקשתי מהרופא שלי בדיקת העמסת סוכר, על מנת לבדוק מה מצב האינסולין שלי, הוא שלח אותי לבדיקת דם רגילה "כדי לראות מה מצב הגלוקוז בצום". התוצאה עמדה על 96, שזה טכנית תקין (אם כי על גבול הטרום-סכרת) ולכן טענת הרופא שלי היא שאין סיבה לעשות העמסת סוכר. האם אני צריכה להתעקש? דברים אחרים באותה בדיקת דם שמשכו את תשומת ליבי היו הפריטין (שעומד על 6) והנתונים הקשורים לתפקודת בלוטת התריס: TSH - 5.1 T4 - 12.5 על אף ששני הערכים הם בתחום הנורמה לפי המעבדות של מכבי, אני כרגע לומדת למבחן בתחום הקשור לאנדוקרינולוגיה ונראה לי קצת מוזר שרמות הטירוקסין שלי נמצאות בצד הנמוך יותר של הסקאלה (אם כי הן כאמור נורמליות לחלוטין) למרות שרמות ה-TSH כמעט יוצאות מקצהו העליון של הטווח הנורמלי. אשמח לדעת האם אני דואגת לחינם (תסמונת הסטודנט לרפואה) או שתוצאות אלו אכן אומרות משהו - ואם כן, מה? תודה נעמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות דם

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    15/02/2009

1. לגבי סוכר בהחלט ניתן לבצע בדיקת העמסת סוכר . סוכר 96 מ"ג/ד"ל בגיל 25 בהחלט הנו יחסית גבוה. אני לא יודעת אם קיים עודף משקל אך במידה וכן דיאטה ופעילות גופנית הנן הפתרון בכל מקרה.
    2. בהחלט TSH 5 אינו תקין לאישה צעירה. כיום מקובל שגבול עליון של נורמה הנו 4 ואף 3 לאישה בגילך. ממליצה לחזור על בדיקת דם לTSH ונוגדנים לבלוטת תריס. יש חשיבות לטפל בעיקר אם את מעוניינת בהריון בקרוב.
    תתיעצי אם אנדוקרינולוג בנושא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו