חלופה לכדורי מטפורמין להורדת סוכר

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• חלופה לכדורי מטפורמין להורדת סוכר
    איריס
    18/02/2009

אח שלי הוא חולה סכרת סוג 2 חדש אשר נוטל לפי הוראת הרופא כדורי מטפורמין להורדת סוכר בדם אך הרוקח הזהיר אותו כי הכדורים גורמים לפעמים לגזים ולשלשולים. ואכן הכדורים גרמו לאחי לשילשולים חריפים ולגזים כ- 7 פעמים בלילה ואף רופא המשפחה הגדיל לו את כמות כדורי המטפורמין כי הסוכר לא ירד ואינו מסכים להחליף את הכדור בתירוץ כי הגוף שלו יתרגל במשך הזמן לתרופה והשילשולים יעלמו אך חלפו יותר מחודשיים והשילשולים התרבו ועכשיו יש לו שילשולים גם בשעות היום הרופא הציע לו כדורי אבנדיה כתחליף אך לפי מאמרים שקראתי ולפי מה ששמעתי ברדיו בתוכנית בענייני בריאות אבנדיה גורמת לסתימת עורקים, משמינה ועוד... בקיצור מסוכנת ויקרה.הרופא עדיין מתעקש למרות הכול שימשיך ליטול כדורי מטפורמין. שאלתי היא אם יש חלופה טובה לכדורי המטפורמין, תרופה אחרת ללא תופעות לוואי חמורות ויותר בטוחה לשימוש ??? בבקשה אבקש תשובה בהקדם כי הענין דחוף. אגב, אחי נוטל בנוסף גם כדורי גלובן. בתודה מראש, איריס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול תרופתי לסוכרת

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    18/02/2009

כדורי METFORMIN יכולים לגרום לשלשולים , לרוב בתחילת הטיפול. במידה וקיים שלשול משמעותי אני חושבת שנכון להפסיק את הטיפול ולבדוק אם השלשול חולף ובמידה ולא יהיה מקום לבירור סיבת השלשול.
    ישנם כדורים חדשים היו כגון JANUVIA אשר יכולים להוריד רמת סוכר וכמובן במידה והוא אינו סובל או אינו מאוזן עם הטיפולים האחרים אז טיפול באינסולין.
    כדאי להתעייץ עם אנדוקרינולוג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטמורפין ,להערכתי גרם לי לרכוז נוזל

איתן מנור
    25/06/2010

יש לי אי ספיקת לב ,וזה כמה חודשים אני לוקח מטמורפין,
    לאחרונה הרגשתי תשישות רבה, רופא בדק אותי ומצא שיש לי צבירת נוזלים בראות ברגלים בכבד,
    להערכתי זה מהמטמורפין , ושאלתי ,האם יש כדור אחר?
    יש לי hbic 5.9 בלבד, ואני בן 70

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתפורמין

ד''ר זהר לנדאו
    25/06/2010

שלום רב,
    נראה לי כי הבצקות לא נגרמו בשל הטיפול במטפורמין.
    בכל אופן יש חלופות רבות לטיפול בסוכרת. אנו מתאימים את הטיפול למטופל באופן אישי, בהתחשב בתמונה הקלינית כולה.
    אנא פנה לרופא שלך להתאמת הטיפול.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו