מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- היפוגונדוטרופיק היפוגונדיזם.אנונימית05/03/2009
אני בת 20 עוד חודש ולא קיבלתי אף פעם מחזור טבעי,מחזור ראשוני.. אובחנתי עם הבעיה היפוגונדוטרופיק היפוגונדיזם - שלפי מה שהבנתי אומר שהמוח לא מפריש את ההורמוניים הנחוצים ולכן רק במקרה ואני ארצה להכנס להריון אני אצטרך לקחת טיפול הורמונלי.. הבעיה שלי היא..עד גיל 17 וחצי-18 לא הייתה לי שום התפתחות מינית שום כלום,לא שערות ערווה,לא בית שחי,לא חזה..עכשיו אחרי שנתיים עם שימוש של גלולות שנתן לי האנדוקרינולוג גלולות בשם פרוגילטון צמחו לי שיערות ערווה,וטיפה בבית שחי,והחזה גדל קצת..[עדיין לא משו שמצריך חזיה]וגם גבהתי ואני 1.67 זה מאוד מפריע לי ההתפתחות הזאת של החזה ספיציפית והלכתי אל האנדוקרינולוג אחרי תקופה שלא הייתי אצלו בטיפול כי הייתי בצבא ונתתי לגלולות צ'אנס שאולי הם יועילו להתפתחות החזה אך זה לא קרה..בכל אופן שהלכתי אליו כדי לברר על העניין הוא אמר לי שאני כבר לא בטפולו ואני צריכה ללכת לרופא נשים. שאולי יתן לי גלולות נגד הריון[לא הבנתי מה הצורך?..אלה גלולות שעוזרות להתפתחות או למה הוא התכוון?] בכל אופן שאלתי היא,האם יש עוד סיכוי שהחזה שלי יגדל איכשהו בעזרת גלולות אחרות או הורמונים,כי זה נורא מפריע לי,מה גם שמבחינה גנטית לכל נשות המשפחה שלי יש חזה גדול.. בגלל זה אני לא חושבת שהחזה שלי הגיע להתפתחות המקסימלית שלו-יש דרך לדעת את זה בכלל? בכל אופן תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפוגונדיזם
ד''ר זהר לנדאו05/03/2009שלום רב,
קשה לענות על שאלתך מבלי לראות אותך, לבדוק ולראות את בדיקות המעבדה שלך.
באופן כללי ניתן לאמר כי לאחר תום תהליך ההתבגרות מתן גלולות אינו מסייע להגדלה של השדיים.
להבנתי, הרופא הציע לך ליטול גלולות בשל הורמוני המין אשר הן מעניקות. יש חשיבות רבה לנטילתן כדי לשמור על בריאותך הכללית.
אני מציעה שתפני שוב לאנדוקרינולוג כדי לכוון את הטיפול.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי אז
אנונימית13/03/2009איך אפשר לדעת אם נגמר תהליך ההתבגרות.? הייתי אצל רופאת נשים והיא שלחה אותי לבדיקות דם של הורמונים ולאחר מכן להמשיך ליטול את הגלולות ששאלתי אותה לגבי החזה היא אמרה שהיא לא יודעת.. מה אני אמורה לעשות? לפנות לאנדוקרינולוג אחר או להישאר ככה וליטול לגלולות ולחכות אולי החזה ימשיך לגדול [למרות שאני בטוחה שהמעט שהוא גדל זה רק בגלל שהשמנתי ]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף
אנונימית13/03/2009שאלתי אותה אם אני יכולה לקחת גלולות למניעת הריון בשביל ההורמונים שיש בהם[שהבנתי שיש בהם יותר הורמונים מהגלולות שאני לוקחת כעת פרוגילוטון] והיא אמרה שאין שום סיבה כי אני לא מקיימת יחסי מין....האם זה קשור? כי הבנתי שגם גלולות למניעת הריון יכולים לעזור בבעיה שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאנונימית
ד''ר זהר לנדאו15/03/2009פרוגילוטון הינו סוג של גלולות המכילות את הורמני המין הנשיים: אסטרוגן ופרוגסטרון. נראה כי את מקבלת את הגלולות הללו כטיפול הורמונלי תחליפי, מאחר וגופך אינו מייצר את ההורמונים הללו.
לדעתי עליך להמשיך במעקב גם אצל אנדוקרינולוג, במקביל למעקב אצל הגניקולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי..ורק עוד שאלה
אנונימית16/03/2009ראיתי את בדיקות הדם שלי עדיין לא הלכתי לרופאת נשים שתסביר לי האם הבדיקות בסדר וכו' אבל אשמח אם תוכלי את להגיד והאם התוצאות אומרות משהו על המשך הגדילה\התפתחות החזה או שלא.. תודה מראש tsh - 3.35 mIU\L[בבדיקה לפני שנתיים זה היה 2.29 אבל אז זה היה בדיקה שונה שבה הזריקו לי סינקטן(acth)] LH- 0/3 IU\L FSH- 0/3 IU\L prolactin- 224 mlul [גם שונה מהפעם הקודמת שזה היה 181] estradiol(e-2)- e2-sens תוצאה ב זה מה שרשום לא רשום שום מספר..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)