מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקות לא מהיימנות?אלירן06/03/2009
ד.נ. בפגישה אצל האנדוקרינולוג, בה התלוננתי על רמה נמוכה של ויטמין די שנמצאה מספר פעמים בשנה האחרונה בבדיקות הדם שלי המבוצעות בקו"ח (בסקאלה של 250-75 nmol/L, התקבלו תוצאות בין 74-70), על אף מינון מוגבר של ויטמין די שאני נוטל מזה שנה (1200 יחב"ל). תגובתו על תוצאות אלו הייתה שהבדיקות המבוצעות בקו"ח לגבי ויטמין די אינן מהיימנות, למיטב שיפוטו, ולדעתו רמת הויטמין די שלי תקינה, והמינון שאני מקבל מספיק בהחלט. עלי גם לציין שצפיפות העצם שלי איננה תקינה מזה שנים (2.2- =T בצוואר הירך, בבדיקה אחרונה, ולפני שנתיים הייתה התוצאה 2.0 -). אני מוטרד מערעור הרופא על נכונות הבדיקות הללו, שיש לו השלכה טיפולית, אף כי אישית אין לי סיבה שלא לתת בו אמון. לכן אבקש התייחסותך - האם זה סביר לערער עליהן, על כל הכרוך בערעור שכזה? תודה ושבת שלום. אלירן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמות ויטמין D
ד``ר רוזני אברמוף-נס06/03/2009שלום אלירן,
בסה"כ רמות ויטמין D שלך די סבירות. הטווח הנמוך של הנורמה (75 נמול ) הנו בעצם הערך שלרוב שואפים להגיע אליו וחחלק נכבד מן האוכלוסיה, בעיקר לאנשים המבוגרים (נשים פוסטמנופאוזליות וגברים מבוגרים). בעבר הלא רחוק רמת של 50 נמ"ל נחשבה לתקינה ולמרות הערך המקובל של 75 נמול כערך שללשאוף אליו לא כולם מסכימים לכך.
לגבי המימנות הבדיקה: היא די מהימנה והסיבה שהרמות שלך נמוכות הן בשל כך עם מינון ויטמין D שאתה נוטל לא כולם יגיעו ל75נמול .
ההמלצה היותר מתירנית היא מתן של ויטמין D במינון של 1000 יחידות ליום והרבה דוגלים ברמות גבוהות יותר.
במידה וערך הסידן שלך תקין, ובמידה וחשוב לך להיות מעל 75 נמול./ליטר אתה יכול לקחת עוד 400 יחידות ליום. צריך לזכור שרמות ויטמין D נמוכות יותר בחורף ובקיץ גבוהות יותר.
הרמות שלך אשר קיימות היום הנן מבחינת העצם מספקות ולא הסיבה לכך שיש לך ירידה במסת העצם בצוואר הירך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד``ר רוזני אברמוף-נס06/03/2009לגבי מסת העצם הנמוכה יחסית, כדאי להתעייץ עם אנדוקרינולוג אשר לפי הגיל שלך יחליט באם יש צורך להמשך בירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לא ברורה
אלירן08/03/2009ד.נ. תשובתך איננה ברורה לי. ראשית, את מציעה לי להיוועץ באנדוקרינולוג, אך אני הרי כבר הדגשתי שנועצתי בו, ובעקבות ייעוצו, שהתבסס על טענתו שבדיקות ויטמין די המקובלות אינן מהיימנות, ביקשתי לדעת האם נראה לך סביר ערעורו על מהיימנותן. האם עלי להבין מתשובתך שערעורו על מהיימנותן איננו נראה לך סביר? כמו כן, הרי ייעוצו שלא לשנות את הטיפול שאני מקבל לאוסטיאופניה (סידן-1200 מ"ג, ויטמין די - 1200 יחב"ל) התבסס על ערעורו על מהיימנות בדיקות ה-די. אם בעינייך ערעורו איננו סביר, ועל רקיע ייעוצו כאמור, מה עצתך לגבי המשך הטיפול במצב הלא תקין של צפיפות העצם, כפי שציינתי? אלירן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלירן
ד``ר רוזני אברמוף-נס09/03/2009אני לא רוצה לחזור על כל התשובה הארוכה שכתבתי אשר עונה על מרבית השאלות שלך:
לדעתי הבדיקה די מהימנה אך רמת ויטמין D שלך אינה נמוכה משמעותית. אתה יכול להוסיף עוד 400 יחידות ליום (רשמתי זאת בתשובה הקודמת)
לגבי צפיפות עצם: איני יכולה לחוות דעה במסגרת הזאת אך רמות ויטמין D שלך אינן מסבירות את המסת עצם הנמוכה יחסית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)