כאבים באזור בלוטת התריס

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• כאבים באזור בלוטת התריס
    שלי
    09/03/2009

שלום רב , בת 40 . יש לי נוגדנים רבים לבלוטת התריס אבל תפקוד הבלוטה בנתיים בסדר. לפעמים יש כל מיני קפיצות אל קצת מתחת לנורמה וקצת מעל הנורמה , אבל לא תוצאות קיצוניות. ערכי ה -T3 ו - T4 תקינים. אני לא מטופלת בתרופה. אבל יש לי "גויטר קטן" המורגש במישוש ע"י הרופא. העניין הוא שכל כמה שבועות, לפעמים בהפרש של חודשים יש לי כאבים בצידי בלוטת התריס בצוואר שמאוד מציקים לי. באולטרהסאונד של הבלוטה מלפני מספר חודשים לא היו שום ממצאים מיוחדים והיה רשום תקין. עכשיו הכאב חזר והפעם בליווי כאבי בטן כבר כמעט שבוע בכל פעם שעליי לעכל מזון. ההרגשה הכללית שלי לא טובה - כמו מחלה ויראלית רק בלי חום. אינני יודעת מה לעשות עם כאב זה שתוקף אותי בהפרשים , ונמשך כך כמה ימים טובים. האם יש עצה ? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים באזור בלוטת התריס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים באזור בלוטת התריס

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    09/03/2009

שלום,
    השינויים החלים בTSH יכולים להיות מסוברים על ידי דבר שנקרא "דלקת שקטה של בלוטת תריס" אשר נגרמת ע"י התהליך האוטואימוני ממנו את סובלת.
    קיימת מחלה אחרת אשר נקראת דלקת סוב אקוטית של בלוטת תריס אשר מתבטאת בחום, כאבי גרון ולפעילות יתר של בלוטת תריס. המחלה הזאת יכולה להמשך מספר חודשים ולרוב בבדיקות דם קיימת ש"ד מוחשת ותמונה אופיינית במיפוי בלוטת תריס.
    מה שאת מספרת לא מתאים לתמונה קלינית שמעלה בעיקר מאחר ולא מדובר בכאב קשה, אין חום ושאר התסמינים. מאד מרגיע שUS תקין כך שאין לי עצה בנושא.
    לגבי הכאבי בטן והפרעות עיכול, לדעתי אין קשר כלל לבלוטת תריס וכדאי לבדוק אצל רופא גסטרואנטרולוג. לאור מחלת בלוטת תריס ניתן לבדוק גם נוגדנים למחלת CELIAC אשר אף היא מחלה אוטואימונית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו