טיפול מוקדם בסכרת

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• טיפול מוקדם בסכרת
    מוחמד
    12/03/2009

שלום ד"ר, אני בן 26 ,לפני שנתיים וחצי עשיתי בדיקת גלוקוז בצום והתוצאה היתה 87 , לפני שבוע עשיתי בדיקה שנייה של גלוקוז בצום והתוצאה היתה 98 חזרתי על הבדיקה למחרת והתוצאה היתה 97 וה H1AC היה 6.2 . כך שאני כמעט ונכנס להגדרת IFG . דרך אגב ההורים שלי וגם סבא וסבתא ורוב הדודים והדודות יש להם סכרת כלומר יש לי סיפור משפחתי "מרשים" . הרופא ממליץ לי להתחיל טיפול כבר עכשיו . יש לי כמה שאלות שאני מקווה למצוא להם תשובה אצלך : 1) האם העלייה ברמת הגלוקוז בצום מלפני שנתיים מעידה על מגמת התקדמות ? 2) האם את ממליצה על התחלת טיפול עקב רמת הגלוקוז וה H1AC כהקדמת תרופה למכה? 3) מה המקום של העמסת סוכר ? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול מוקדם בסכרת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול מוקדם בסוכרת

ד''ר זהר לנדאו
    12/03/2009

שלום רב,
    ראשית, אני סבורה שיש מקום לעשות העמסת סוכר כדי לראות מהי רמת הסוכר שלך לאחר העמסת פחמימות. במידה והערכים בהעמסת סוכר יתאימו לסוכרת בהחלט יש מקום לטיפול, במידה והערכים תקינים או מתאימים לבעיה בסבילות של סוכר יש לשקול מתן טיפול לפי הרקע הרפואי שלך.
    שנית, האם חלה אצלך עליה במשקל בשנתיים האחרונות? האם אתה נוטל תרופות העלולות לגרום לעליה ברמת הסוכר (כמו סטרואידים)? הדברים הללו יכולים לגרום לעליה ברמת הסוכר כפי שאתה מציין.
    דבר אחרון - עליך לשמור על משקל גוף תקין, להתמיד בפעילות גופנית ולשמור על תזונה נבונה.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• .....

אלון
    12/03/2009

תודה על התשובה המהירה . אני לא לוקח שום תרופה . בשנתיים האחרונות עליתי כ 13 קילו וכמעט והפסקתי לעשות פעילות גופנית . חשבתי שכמו ביתר לחץ דם לקחת חודשיים-שלושה של פעילות גופנית ודייטה מתאימה ורק אחר כך לקחת תרופה אם הערכים לא ירדו .. האם זה נראה לך הגיוני ? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול מוקדם בסוכרת

ד''ר זהר לנדאו
    12/03/2009

הנטיה היום היא לתת טיפול מאד אגרסיבי כבר מההתחלה.
    אתה מאד צעיר, ומניחה כי בריא.
    ההחלטה אם להתחיל טיפול או לחכות צריכה להתקבל בינך ובין הרופא שלך.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו