פער זמנים מותר בין זריקה לזריקה?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• פער זמנים מותר בין זריקה לזריקה?
    יגאל
    16/03/2009

שלום הרופא היום שינה לי את סוג האינסולין מהומולין 70/30 להומולוג 50 מיקס. שאותו אני נדרש להזריק לפני כל ארוחה. שלוש זריקות של 12 יחידות כל זריקה. בשישי ושבת אני מתעורר בשעות הצהריים. כך שהארוחת הבוקר מוגשת בצהריים. ארוחת צהריים מאוחר בערב. וכך שלא נותר לי מן ארוחת הערב. דאז הזרקתי פעמיים בלבד. השאלה שלי כמה שעות צריך לעבור מזריקה לזריקה? אני רוצה לדעת אם יש אפשרות לחלק את הארוחות בזמנים הקיימים בימים יחודיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יגאל

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    17/03/2009

שלום יגאל
    בדומה לטיפול ב70/30 גם הטיפול בהומלוג 50 אינו מאשר גמישות רבה מאחר והוא מכיל אינסולין בעל פעולה מהירה ואינסולין בעל פעולה לטווח בינוני.
    במידה ואינך אוכל אז אין מקום לתת את הזריקה. הבעיה היחידה היא שבאותו יום אתה מקבל מעט יותר מן האינסולין לטווח בינוני והשאלה אם זה ישפיע על ערכי סוכר בצום בבוקר או לפני ארוחות.
    אתה לא צריך לאכול יותר ארוחות בזמן נתון כדי לאכול יותר. תוכנית אשר מאפשרת יותר גמישות הנו מתן של 4 זריקות: אינסולין לטווח ארוך וזריקה של אינסולין מהיר לפני כל ארוחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו