בלוטת התריס

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• בלוטת התריס
    אודי סאסי
    22/03/2009

בת 28 אחרי לידה 8 חודשים לפני חודשיים היה לי מין כאב כמו "גולה " בגרון ותופעת גירודים. רופא עור נתן לי בדיקות דם כלליות ויצא לי TSH 9.93 T4 -11.2. אולטרסאונד של הבלוטה תקין רופאת משפחה נתנה לי אלקטרוסין 25 מ"ג. עדיין לא לקחתי כי הבנתי שזה כדור שאם מתחילים לקחת אותו הוא לכל החיים. 1.האם הגירודים נובעים מחוסר איזון בבלוטה.? 2.האם עצם הכאב מו "גולהבגרון לפני חודשיים בערך היה איזה שהיא דלקת? 3.אם אני יקח את הכדור זה יהיה זמני או לכל החיים? 4.איך אני ידע אם אני חווה דלקת של אחרי לידה בבלוטה?מה יאשר זאת? הרבה שאלות ...מכיוון שאני ממש מוטרדת אשמח אם תענו לי תודה על עבודת הקודש באתר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת התריס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ליאת

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    22/03/2009

שלום ליאת

איני חושבת שהתופעה של גרד וגולה בצוואר היו קשרות לבלוטת התריס (הרי גם US תקין)
    לגבי TSH 9.9 הנו בהחלט ערך מוגבר. במידה ואינך מתכננת הריון קיימת אופציה של לחזור על הבדיקה כעבור חודש ובמידה וקיימת עליה או אפילו אם לא קיימת מגמת ירידה משמעותית אז יהיה מקום לטיפול בELTROXIN
    בכל מקרה אין זה טעות להתחיל טיפול ולאזן את הבלוטה במיוחד מאחר ואת אישה צעירה בגיל הפוריות ורצוי שתפקודי בלוטת תריס יהיו מאוזנים בעיקר לפני הכניסה להריון ובטרימטסר הראשון להריון.
    האם העליה של TSH נובעת מדלקת של הבלוטה - אפשר לבדקו נוגדנים לבלוטת תריס: THYROID PEROXIDASE ANTIBODY AND THYROBLOBULIN AB
    הדלקת שמופיעה לאחר הלידה מתבטאת בהפרעה בתפקוד בלוטת תריס ולא בגרד או נפיחות בבלוטה.
    מקווה שעניתי על מרבית השאלות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה-ועוד שאלה ברשותך...

אודי סאסי
    23/03/2009

אם אני יתחיל עם הכדורים כעת,יש סיכוי שזה לכל החיים או שאני יוכל להפסיק כשהבלוטה תתאזן? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא עונים?

פיצפונת
    20/05/2009

למה לא עונים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בELTROXIN

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    20/05/2009

שלום,
    מתנצלת, לא ראיתי את השאלה.
    הטיפול בELTROXIN הוא טיפול אשר משלים את ההורמון החסר אך לא מתקן או גורם לבלוטה לעבוד לכן כאשר הבלוטה מתאזנת אז זה פשוט אומר שצריך להמשיך אותו מינון.
    לפי שיקול הרופא המטפל אפשר לאחר שנה-5 שנים להפסיק טיפול ולבדוק רמות TSH.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו