מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לד"ר רוזני אברמוב נס - קשריותגלעד23/03/2009
שלום רב אני בחור בן 37 בריא בדרך כלל. ללא מחלות ידועות, ללא תרופות קבועות. עקב בלוטות רגישות מתחת ללסת ( אולי עקב טיפולי שיניים ) הופנתי על ידי אא"ג לבדיקת US צוואר. הרופא כתב בהפניה שלא נמושו בלוטות. בUS צוואר מלפני חודש נמצא כך: בלוטת מגן: "שתי אונות בלוטת המגן והאיסטמוס הודגמו בגודל תקין, עם קשריות קטנות בודדות בשתי האונות בגודל 0.4 ס"מ - למעקב". כל יתר הבלוטות בUS צוואר היה כתוב תקין. ב US צוואר חוזר מהיום נמצא כך: בלוטת המגן - "אונה ימנית גודל ומרקם תקין פרט לשתי קשריות היפואקואיות כ 0.4 ס"מ" "אונה שמאלית גודל ומרקם תקין. פרט לציסטה זעירה כ 0.2 ס"מ". איסטמוס לא מעובה "הודגמו מספר קשריות לימפה תת לסתיות בצורה תקינה הגדול בסמוך לזווית הלסת הימנית 1.5*0.4 ס"מ". לגבי הממצא בבלוטת המגן. ברצוני לציין כמה דברים לפני 3 שנים בוצע לי US צוואר בגלל שרופא המשפחה חשב שבלוטות צוואר מוגדלות. הכל יצא תקין ולגבי בלוטת המגן היה כתוב "אינה מוגדלת, מרקם אחיד". לא היה צורך במעקב ולא צוין שם קשריות כמו ב US שעשיתי אתמול. כמו כן אציין שבצ'ק אפ תקופתי, שאני עושה אחת לשנתיים וביצעתי לפני 4 חודשים, כל בדיקות הדם המקיפות היו תקינות - סוכר כימיה ספירת דם CRP - הכל היה תקין TSH תקין = 1.3 , בנוסף אציין שבגילאים 20-27 , לאחר תאונת דרכים ועקב כאבים כרוניים בצוואר ועמוד שדרה ביצעו לי 4פעמים!! CT של הצוואר, כ 10פעמים צילומי צוואר, 3 פעמים מיפוי עצמות ועוד 3סיטי של הגב, הבטן והראש. הכל יצא תקין. כל רופא שלח מחדש לצילומים עדכניים. רנטגונולוג אמר לי לפני כמה שנים שנחשפתי לקרינה רבה יחסית של 150 MSV שזה כמו 15 בדיקות סיטי בטן וכמו אלפי צילומי חזה. בשנים האחרונות יש שיפור בכאבים ואני בכושר טוב יותר ומרגיש בסדר. לגבי הקשריות. קראתי שקשריות בבלוטת המגן הן פחות שכיחות בגברים ואם הן כבר מופיעות בגבר אז הסיכוי שהן סרטניות הוא גדול פי 3 מאשר בנשים ומגיע ל כ 30 אחוז. כמו כן קראתי שלמי שיש קשריות ויש ברקע חשיפה לקרינה בגיל צעיר הרי שהסיכון שהן סרטניות גבוה יותר. בנוסף, כאמור הקשריות הן היפואקואיות וב US צוואר לפני 3 שנים לא היה ממצא של קשריות. לאור כל הפרמטרים האלה הגעתי למסקנה מצערת שכנראה רוב הסיכוי שמדובר בסרטן ושזה לפחות 50-70 אחוז סיכוי. זה מטריד אותי מאוד במיוחד היות ויש לי תינוק קטן בבית ובשנים האחרונות סוף סוף יש שיפור בכאבי הצוואר וגב. מה דעתך ? האם החישוב שלי שכנראה זה 50-70 אחוז סרטן הוא נכון? מה לעשות ומה הערכתך הכנה לגבי הסיכון. בתודה רבה! עדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי
ד``ר רוזני אברמוף-נס24/03/2009שלום עדי,
לדעתי מצבך אינו כה חמור.
אמנם קשרים בבלוטת תריס יותר שכיחים אצל נשים גם גברים אינם חסינים בפניהם.
לך יש קשרים קטנים אשר לא השתנו בתקופה אחרונה.
יתכן והרזולוציה של הUS בעבר לא היתה טובה ולכן הם לא צויינו, גם קיים לעיתים הבדל בין בודקים כי הרי לא מדובר בקשרים גדולים וברורים מאד.
לגבי החשיפה לקרינה: מדובר על טיפול בקרינה ולא חשיפה לצילומי רנטגן.
הסיכון לממאירותאינו 50% . אפילו לחולים שנחשפו לקרינה הסיכון לממאירות מגיע עד 30%.
אתה בטח במעקב אנדוקריני ולדעתי צריך להמשיך מעקב US אחת לשנה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)