TSH - יש לי שאלה

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• TSH - יש לי שאלה
    אורחת בפורום
    31/03/2009

אני בת 28

בבדיקת דם שערכתי השבוע עלה כי ערך ה-TSH של הוא 4.34

בבדיקות משנים קודמות הערך היה סביב ה-3

אני נאבקת בהשמנה, על אף שמירה על תכנית תזונה מאוזנת (דיאטה של כ-1300 קלוריות ביום, ארוחות ביניים לאורך כל היום, הפרדה של עד 3 שעות בין ארוחות ואיזון בין חלבונים ופחמימות+ מנה מותרת פעם בשבוע), ב-4 השנים האחרונות העליתי את לאט לאט משקלי ב-20 ק"ג (מ-54 ל-74).

מסגרות שונות של דיאטה (שומרי משקל וכו') לא מצאו סיבה מדוע איני מצליחה להרזות ונשרתי מהן אט-אט.

מכיוון שגם אמי ואחיותיה סובלות מחוסר איזון בבלוטה, התחלנו לחשוד שאולי זו הבעיה המעכבת את הירידה במשקל ואף גורמת לעלייה איטית.

באחרונה התחלתי תכנית אימונים עם מאמן פרטי ודיאטנית - 5 אימוני ספורט בשבוע (משלבת בין אימון עצים לתרגילי כוח ועיצוב) ותזונה מאוזנת (נדרשתי להעלות מעט את כמות האוכל בשל כמות האימונים) - עברו 5 שבועות ועדיין אין תוצאות של ירידה במשקל.

אני משלמת אלפי שקלים למאמן הפרטי והמשקל לא זז. אני מאוד מתוסכלת.

לשאלתי-

האם זה ייתכן שאת כל המאמצים הכבירים שאני עושה "מבוטלים" לכאורה?

האם לתת-הפעילות של הבלוטה (בסטייה שאינה בהרבה מעל לסקאלה) יש השפעה כה גדולה עליי?

האם זה מה שמעכב אותי בירידה במשקל?

האם נטילת אלטרוקסין תעזור לי להשתחרר מהמעצור הזה?

לאיזה ערך צריך להגיע?

בשלב זה רופאת המשפחה שלי לא רוצה לרשום לי אלטרוקסין ושלחה אותי לבדיקות נוספות של נוגדנים.

המון תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    TSH - יש לי שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אורחת

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    31/03/2009

רמת הTSH שלך בגבול העליון של הנורמה. אמנם לנשים בנות גילך רצוי ערכים בין 1-3 העליה המינימלית אינה מסבירה את העליה של 20 ק"ג במשקל וטיפול בבלוטה לא יגרום לירידה משמעותית במשקל.
    לשיקול הרופא המטפל והחולה אם להתחיל טיפול בערכים אלו או לעקוב לראות אם אכן הTSH נשאר מוגבר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמת TSH

ד''ר זהר לנדאו
    31/03/2009

רמת ה - TSH שאת מתארת אינה גורמת לבעיות רפואיות והיא אינה הגורם לירידה האיטית במשקל.
    המשיכי בשילוב של פעילות גופנית ותזונה נבונה. אני בטוחה שתצליחי בכך.
    מבחינת בלוטת התריס כדאי לעקוב בעוד כחצי שנה אחרי רמת ה - TSH.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו