בתחילת הריון -שאלות לאנדוקרינולוגיו

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• בתחילת הריון -שאלות לאנדוקרינולוגיו
    איילה
    01/04/2009

שלום רב,
    אני בתחילת הריון (שבוע 7). בשל הפלות חוזרות הומלץ על טיפול באספירין 100MG ליום וכן זריקות קלקסן משבוע 8 (עדיין לא התחלתי לקחת).
    כיון שיש לי רמות נמוכות של זרחן, שלחו אותי לבדיקות ויטמין D 25 OH (ערך 31.8 כשהנורמה היא 75-250 יח) ובדיקות PTH (שנמצאו בקצה הנמוך של הנורמה).
    לאור ממצאים אלו ורקע משפחתי של אוסטיאופרוזיס ותת פעילות של TSH אני חוששת מהקלקסן שתופעת הלוואי שלו הינה אוסטיופרוזיס- 1. האם החשש שלי מוצדק.
    הבוקר קיבלתי תוצאות בדיקות דם ואלו גילו בפעם הראשונה שיש לי עליה ברמות TSH (4.69(
    וירידה בT4 free - שערכו עומד על 10.6 בלבד
    . 2. האם יתכן שהעליה הזאת נובעת מההריון עצמו, מנטילת האספירין או מהתפרצות של המחלה, יש לציין כי אין לי תופעות נוספות, ירדתי מאד במשקל בשנה האחרונה, אין יובש בעור, אך לראשונה בחיי אני סובלת מקור (תמיד סבלתי מחום).
    מה כדאי לי לעשות, האם להפסיק לקחת תרופות ?
    אשמח לקבל במייל הפרטי שלי תשובות לגבי אנדוקרינולוגים שמתמחים בתופעות הקשורות להריון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איילה

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    01/04/2009

את מעלה המון שאלות ובעיות די דחופות שכדאי להתייעץ בהקדם עם אנדוקרינולוג.
    1. תחילת הריון וTSH מוגבר יש מקום להתחיל טיפול בהקדם.
    2. לגבי חסר ויטמי D : גם דורש טיפול.
    3. טיפול בCLEXAN: הטיפול בCLEXAN גורם להרבה פחות אוסטאופורוזיס לעומת הטיפול בהפרין אשר היה מקובל קודם לכן . בכל מקרה סיפור משפחתי של אוסטאופורוזיס אינו סיבה לא להתחיל טיפול בתרופה אשר את זקוקה לה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו