מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תת פעילות בלוטת התריס והריון - דחוףגילי10/08/2007
שלום,
אני בהריון ראשון, שבוע 9. מעולם לא אובחנה אצלי בעיה של בלוטת תריס בעבר
ובבדיקות מ 11/2006, ה TSH שלי היה 2.87. בעת ביצוע בדיקות שגרה להריון לפני שבוע, נמצא אצלי: TSH-46.8, FT4-11.6, בחזרה על הבדיקות שלשום נמצא: TSH-39.4 FT4-9.6
לכן התחלתי בטיפול של אלטרוקסין, 800 מקג לשבוע, והונחיתי לערוך בדיקות דם כל חודש ולהיות במעקב חודשי אצל אנדוקרינולוג.
שאלותיי:
1. מהם הסיכונים של חוסר איזון זה לעובר, בהנחה שאת הטיפול התחלתי רק עכשיו כשאני כבר בשבוע 9? והאם אפשר "לתקן" את הנזק באם כבר נגרם לעובר?
2. האם בדיקת דם כל חודש מספיקה או יש צורך להיבדק בתדירות גבוהה יותר על מנת לוודא שהטיפול אכן מאזן את הבלוטה?
3. האם מצב זה של תת פעילות הוא זמני לתקופת ההריון (ואולי נגרם כתוצאה מההריון?) או שמצב זה כרוני ומעכשיו ואילך אצטרך להיות מטופלת באלטרוקסין בקביעות?
סליחה על השאלות הרבות, פשוט מאוד מודאגת.
תודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות בלוטת התריס והריון - דחוף
פרופ' רפאל לובושיצקי10/08/2007קודם כל אין סיבה לדאגה.
תת תריסיות גם אם מתגלית בהריון ומטופלת היטב, אינה כרוכה בנזק לא לאם ולא לעובר. אני ממליץ על מעקב כל 2-3 חדשים במהלך ההריון ומעקב של תפקודי תריס.
אני גם ממליץ שהמעקב יהיה על ידי רופא מומחה בתחום, כלומר אנדוקרינולוג ולא על ידי רופא משפחה או גיניקולוג.
בברכה,
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)