תת פעילות בלוטת התריס והריון - דחוף

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• תת פעילות בלוטת התריס והריון - דחוף
    גילי
    10/08/2007

שלום,
    אני בהריון ראשון, שבוע 9. מעולם לא אובחנה אצלי בעיה של בלוטת תריס בעבר
    ובבדיקות מ 11/2006, ה TSH שלי היה 2.87. בעת ביצוע בדיקות שגרה להריון לפני שבוע, נמצא אצלי: TSH-46.8, FT4-11.6, בחזרה על הבדיקות שלשום נמצא: TSH-39.4 FT4-9.6
    לכן התחלתי בטיפול של אלטרוקסין, 800 מקג לשבוע, והונחיתי לערוך בדיקות דם כל חודש ולהיות במעקב חודשי אצל אנדוקרינולוג.
    שאלותיי:
    1. מהם הסיכונים של חוסר איזון זה לעובר, בהנחה שאת הטיפול התחלתי רק עכשיו כשאני כבר בשבוע 9? והאם אפשר "לתקן" את הנזק באם כבר נגרם לעובר?
    2. האם בדיקת דם כל חודש מספיקה או יש צורך להיבדק בתדירות גבוהה יותר על מנת לוודא שהטיפול אכן מאזן את הבלוטה?
    3. האם מצב זה של תת פעילות הוא זמני לתקופת ההריון (ואולי נגרם כתוצאה מההריון?) או שמצב זה כרוני ומעכשיו ואילך אצטרך להיות מטופלת באלטרוקסין בקביעות?
    סליחה על השאלות הרבות, פשוט מאוד מודאגת.
    תודה מראש!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תת פעילות בלוטת התריס והריון - דחוף

פרופ' רפאל לובושיצקי
    10/08/2007

קודם כל אין סיבה לדאגה.
    תת תריסיות גם אם מתגלית בהריון ומטופלת היטב, אינה כרוכה בנזק לא לאם ולא לעובר. אני ממליץ על מעקב כל 2-3 חדשים במהלך ההריון ומעקב של תפקודי תריס.
    אני גם ממליץ שהמעקב יהיה על ידי רופא מומחה בתחום, כלומר אנדוקרינולוג ולא על ידי רופא משפחה או גיניקולוג.
    בברכה,
    פרופ לובושיצקי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו