מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- השמנהטל09/04/2009
שלום,
בת 36 פוליציסטית.
לאחרונה עולה במשקל, בדיקות אנדוקריניות והורמונליות תקינות.
מטופלת באלטרוקסין בשל תת פעילות. מאוזנת בבדיקות דם.
מכיון שגלוקוז בצום ואינסולין תקינים, נאמר שאין צורך במטפורמין.
בסיכום רופאה מטפלת כתוב "אין להערכתי השמנה בטנית ויצרלית אלא נראה כהשמנה תת עורית".
גובה 1.68 ומשקל 70 (לפני 8 ח' משקל 64 ק'). הקף מותניים 76 ס"מ.
השמנה בעיקר בבטן ובמותניים .
האם אפשר להסביר לי למה התכוונה הרופאה כי ההשמנה תת עורית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה בטנית
ד``ר רוזני אברמוף-נס10/04/2009שלום,
ההשמנה הבטנית (סביב איברים בטניים פנימיים) נחשבת להשמנה פחות בריאה אם כי זה המקום לציין שכל השמנה אינה בריאה. הסיכון לחלות בסוכרת ובמחלות לב עולה עם ככל ההקיף מותניים גדול יותר (בנשים מעל 88 ס"מ) ובמיוחד כאשר מתווסף גם יל"ד, רמת כולסטרול טוב HDL נמוך יחסית ,רמות טריגליצרידים גבוהות ורמות סוכר מוגברות (מעל 100 מ"ג/ד"ל) . צבר גורמי הסיכון האלו נקרא התסמנות המטבולית.
מאחר והקיף המותניים שלך צר ויתכן ושאר המדדים תקינים הרופאה החליטה כפי שהחליטה.
זה המקום לציין שתסמנות השחלות הפוליציסטיות קשורה לתנגודת לאיסולין ולסיכון מוגבר בעתיד לפתח סוכרת.
דיאטה ופעילות גופנית הם הבסיס נכון ליום ולאו דוקא טיפול תרופתי.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
טל10/04/2009תודה
כל בדיקות הדם שלי תקינות (סוכר 82, אינסולין 4.4, כולסטרול... ל"ד נמוך),
אבל אני לא מצליחה לעצור את ההשמנה .
בעיקר מדובר במותנים אך גם בבטן.
ושוב , ההשמנה התחילה לפני 7 ח'.
ספורט אני עושה, גם תפריט דל פחמימות.
מה עוד לעשות? מה יכול להיות? האם פוליציסטיות מתפרצת עושה תמונה כזו?
הייתי אצל 3 רופאים ולפי הבדיקות אין להם תשובות כי ברמת מערכות הגוף מאוזן.
לכן יש התלבטות לגבי מטפורמין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)