פחד ממחטים וזריקות

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• פחד ממחטים וזריקות
    כוכי
    16/04/2009

אני סוכרתית ולמרות זאת האל לא רכן אותי והעניק לי פחד נוראי מזריקות. זאת אחת הסיבות שהזרקתי את הלנטוס כי אפשר להזריק אותו רק פעם אחת ביום. אבל מעניין אותי לדעת למה אותו כן אפשר להזריק פעם ביום ואת הלבמיר צריך פעמיים. הרי שניהם ארוכי טווח לא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד ממחטים וזריקות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אינסולין ארוך טווח

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    16/04/2009

שלום,
    אכן גם LANTUS וגם LEVEMIR הנם אינסולין ארוכי טווח . רוב החולים יכולים להסתדר עם זריקה אחת של LEVEMIR ביום אך חלקם יצטרכו שתיים. זה לא אומר שכל חולה שמזריק LEVEMIR צריך להזריק פעמיים ביום.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיטב ידיעתי..

דני מור
    16/04/2009

אני מזריקה לנטוס וממה שנאמר לי הוא האינסולין היחיד בארץ היום שמוזרק רק פעם אחת ביום ללא יוצא מן הכלל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה עדיף?

ליאת
    17/04/2009

למעט מספר ההזרקות יש יתרונות/חסרונות לאחד מהאינסולינים על גבי השני? מה ההבדלים ביניהם אם שניהם מהווים אינסולין לטווח ארוך וכל חולי הסכרת יכולים לבחור במה להשתמש?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינסולין לטווח ארוך

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    17/04/2009

האמת שלא קיים באמת אינסולין שעדיף על פני השני כאשר מדובר בLANTUS וLEVEMIR אשר הנם אינסולין ארוכי טווח ופועלים עד כ24 שעות וניתנים להזרקה פעם ביום. זה המקום לציין שקיימת שונות בין אנשים בטווח הפעולה של אינסולין ואפילו שוני מסויים בספיגה בימים שונים.
    לגבי LANTUS רוב החולים מזריקים פעם ביום וLEVEMIR מוזרק לרוב פעם אך לעיתים פעמיים ביום בהתאם לרמות הסוכר לאחר כ18 שעות מן ההזרקה אך ישנן עבודות אשר מראות שהוא גורם לפחות עליה במשקל כאשר מזריקים אותו פעם ביום (אך אפקט זה נעלם כאשר נזקקת להזרקה פעמיים ביום).

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו