מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחד ממחטים וזריקותכוכי16/04/2009
אני סוכרתית ולמרות זאת האל לא רכן אותי והעניק לי פחד נוראי מזריקות. זאת אחת הסיבות שהזרקתי את הלנטוס כי אפשר להזריק אותו רק פעם אחת ביום. אבל מעניין אותי לדעת למה אותו כן אפשר להזריק פעם ביום ואת הלבמיר צריך פעמיים. הרי שניהם ארוכי טווח לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינסולין ארוך טווח
ד``ר רוזני אברמוף-נס16/04/2009שלום,
אכן גם LANTUS וגם LEVEMIR הנם אינסולין ארוכי טווח . רוב החולים יכולים להסתדר עם זריקה אחת של LEVEMIR ביום אך חלקם יצטרכו שתיים. זה לא אומר שכל חולה שמזריק LEVEMIR צריך להזריק פעמיים ביום.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיטב ידיעתי..
דני מור16/04/2009אני מזריקה לנטוס וממה שנאמר לי הוא האינסולין היחיד בארץ היום שמוזרק רק פעם אחת ביום ללא יוצא מן הכלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה עדיף?
ליאת17/04/2009למעט מספר ההזרקות יש יתרונות/חסרונות לאחד מהאינסולינים על גבי השני? מה ההבדלים ביניהם אם שניהם מהווים אינסולין לטווח ארוך וכל חולי הסכרת יכולים לבחור במה להשתמש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינסולין לטווח ארוך
ד``ר רוזני אברמוף-נס17/04/2009האמת שלא קיים באמת אינסולין שעדיף על פני השני כאשר מדובר בLANTUS וLEVEMIR אשר הנם אינסולין ארוכי טווח ופועלים עד כ24 שעות וניתנים להזרקה פעם ביום. זה המקום לציין שקיימת שונות בין אנשים בטווח הפעולה של אינסולין ואפילו שוני מסויים בספיגה בימים שונים.
לגבי LANTUS רוב החולים מזריקים פעם ביום וLEVEMIR מוזרק לרוב פעם אך לעיתים פעמיים ביום בהתאם לרמות הסוכר לאחר כ18 שעות מן ההזרקה אך ישנן עבודות אשר מראות שהוא גורם לפחות עליה במשקל כאשר מזריקים אותו פעם ביום (אך אפקט זה נעלם כאשר נזקקת להזרקה פעמיים ביום).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)