מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בלוטת התריס ואלטרוקסיןשמרית28/04/2009
שלום, קוראים לי שמרית,
לאחר מעקבים רבים עם פרופסור מעפולה על בלוטת התריס שלי אני כנראה הייתי צריכה להתחיל בטיפול, וכרגע אני נוטלת אלטרוקסין כבר חצי שנה אפילו קצת יותר... במינון של 50 מ"ג ליום,
לאחר חצי שנה טיפול הייתה לי ביקורת אצל הפרופסור ונתונים היו כך:
TSH - 4.75
T4-free - 15.78
הפרופסור רצה להעלות טיפה את המינון אז הוא הוסיף לי פעמיים בשבוע לקחת 100 מ"ג
ובזמן האחרון מכשהתחלתי לקחת את ה100 מ"ג אני עם מצבי רוח משתנים, עצבנית, מדוכאת, משלשלת המון (יש לי גם צליאק אבל אני ממש מקפידה על דיאטה) לא מרגישה טוב בעיקר, כאבי בטן, עייפה כל הזמן חוסר תיאבון, רצוי לציין שרמת הברזל שלי היא 13.4 ..
עשיתי בדיקות ביום ראשון של בלוטת התריס והתוצאות היו כך:
TSH - 15.23
T4-free - 13.59
האם יש עליה דרסטית או שרק נדמה לי?
התוצאות תקינות? או שכדאי שאני אזמין תור לפרופסור?
בבקשה תודיעו לי במהירות, אני אמורה לטוס באוגוסט והפרופסור רוצה לקבוע לי בדיקה חודש לפני..אז זה יוצא קצת לחוץ
תודה על התשובות וסליחה על החפירות (:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשרי להוסיף עוד משהו..
שמרית28/04/2009התוספת של ה100 מג היא מלפני חודש וחצי בערך... ככה שאני לא יודעת כל כך כמה זמן לוקח לבלוטה להתאזן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו חשוב
שמרית29/04/2009כשהייתי אצל הרופא משפחה הוא אמר שתופעות אלה לא קשורות כלל לאלטרוקסין, רציתי להוסיף שהיו לי פעמים אחדות דופק לב מהיר לשניה או שתיים וחוזר לעצמו אז הוא אמר שזה כן קשור..לכן הוא נתן לי את הבדיקות דם וזה מה שיצא עדיין לא יצא לי לשאול אותו אם התוצאות בסדר או לא... אבל שאלה היא האם הדפיקות לב המהירות האלה הן מסוכנות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמרית
ד``ר רוזני אברמוף-נס29/04/2009לאחר חודש וחצי עם המינון החדש של ELTROXIN היינו מצפים לTSH נמוך יותר.
לגבי דפיקות הלב השאלה אם זה מתרחש רק ביום בו את נוטלת 100 מיקרוגרם או גם בימים אחרים.
בכל מקרה דפיקות לב מאפיינות פעילות יתר ולך יש תת פעילות.
כדאי לשוחח עם האנדוקרינולוג המטפל בך על כל התלונות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמרית
ד``ר רוזני אברמוף-נס29/04/2009הTSH המוגבר רומז שאת לא מקבלת או לא סופגת את הELTROXIN. האופציה השניה לא שכיחה אלא אם כן נוטלים את הכדור יחד עם ברזל, סידן וכו.
כן כדאי לקבוע תור כדי להעלות את המינון של ELTROXIN
קשה לדעת אם חלק מן התסמינים קשורים לתת פעילות הקלה אך ברור שלא הכל
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)