השמנה, תשישות לא מוסבר על ידי אורח

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• השמנה, תשישות לא מוסבר על ידי אורח
    פציינט
    28/05/2009

עלייה במשקל של 10-15 ק''ג בשנה וחצי, עדיין במגמת עלייה שלא מוסברת היטב על ידי דיאטה/פעילות מפני שאין שינוי משמעותי בכמות הצריכה/קלוריות או ירידה משמעותית בפעילות.
    תחושה של עייפות ותשישות, מתח, דיכאון - יש "לחץ" בחיים אבל היו לחצים דומים בעבר שלא גררו תחושות שכאלה.
    נפיחות בעפעפיים מעל העיניים, הידלדלות שיער בגבות.
    תחושה של בצקת ברגליים (אין נפיחות נראית), נפיחות באצבעות, חוסר נוחות כמעט כאב ברגליים, לעיתים כאבי פרקים ברגליים ובידיים.
    TSH 1.19 T4 13.15
    לידה לפני 3 שנים,
    סוכרת הריון מאוזנת לחלוטין על ידי דיאטה
    איבוד דם בלידה 900ml (שלייה שלא נפלטה)
    הנקה ממושכת ללא בעיות, מחזור סדיר
    רופא המשפחה סבור שפשוט צריך לאכול פחות ולהתעמל יותר, אבל אני מרגישה שיש פה משהו מעבר לזה, אני מרגישה כאילו שאני אדם אחר מה שלדעתי לא נובע מ-"השמנה רגילה", אבל אני לא מצליחה לעלות על הבעיה וזה מאוד מתסכל, אודה לדעה/עצה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השמנה ותשישות

ד''ר זהר לנדאו
    31/05/2009

שלום רב,
    בכ-99% מהמקרים השמנה נובעת ממאזן קלורי חיובי, כלומר הכנסת יותר קלוריות מהוצאה של קלוריות.
    תפקוד בלוטת התריס שלך נראה תקין.
    אני מציעה להתייעץ עם דיאטנית לגבי התזונה.
    כדאי לעשות רישום מזון מדוייק, כולל 'חטאים קטנים' במשך היום.
    אנו יודעים כי יש אנשים הזקוקים לפחות קלוריות ויש כאלו הזקוקים ליותר (החיים לא תמיד הוגנים...).
    כדאי לקחת בדיקות כלליות: ספירת דם, בשאלה של אנמיה, רמת ויטמין B12 וכו' לבדוק אם אין סיבה אחרת לעייפות שאת מתארת.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמנה איטית על אף דיאטה

רועי
    08/10/2011

שמי רועי ואני בן 28 , למדתי מדריך חדר כושר בכיר ויעץ תזונת ספורט בכיר..
    לפני כשנה קיבלתי מפסיכאטר כדורי זיפרקסה במינון נמוך(5-10 מג), כדי שיעזרו לי לישון בזמן גמילה מכדורי שינה !

העלתי במשקל בחודש וחצי כ 17 קילו !

כאשר נגלה לעניי הנזק הרב ,הפסקתי מייד עם התרופה הנ"ל !
    עשיתי בדיקות דם לבלוטת התריס, סוכר אינסולין , וקושינג, כולן יצאו תקינות !
    וגם עשיתי בדיקת bmr בוינגייט שיצא בא 100% מהמדד החזוי , 2155 קלוריות ..

התחלטי בדיאטה שבא אני אוכל כ 1900-2100 קלוריות ביום (שזה מה שלמדתי בלימודים ,שדיאטה שצריכה להיות עם כמות קלוריות באזור ה bmr )
    ובנוסף אני עושה גם ספורט 3-4 בשבוע ,אשר שווה ערך לכ 350-500 קלוריות באימון !

בחישוב גס ,הייתי צריך (לפי 7200 קלוריות לקילו שומן ) לרדת במשקל מאז ועד היום כ 33 קילו !

במקום זה ,(ואין לי מושג איך זה קורה !! ) אני רק עולה במשקל מאז , לאט לאט !
    ב11 החודשים של הדיאטה עם גרעון ממוצא של כ 500-1000 קלוריות ביום אני עולה במשקל כחצי קילו בחודשים לערך !
    אני היום כ 26 קילו מעל מה שהייתי לפני הזיפרקסה, וזה לא הסוף לדעתי !

הייתי אצל 2 תזונאיות כבר אשר בדקו לי יומני אכילה , ושתיהן לא הבינו איך אני לא מרזה, ועד מרזה הרבה !
    ולגבי ההשמנה שעוד מתרחשת אצלי אין להן בכלל מושג איך זה קורה !
    הייתי אצל אינדיקרינולוגית כמה פעמים , כמובן שהיא חושבת שאני טועה בחישוב קלוריות , ואני בהחלט מבין אותה, אך הדבר לא נכון !!

בדקתי את זה בצורה יותר ממחקרית שאני בגרעון , ובגרעון גדול !

אני ממש רוצה להרזות , ואין לי מושג מה לעשות , וממש מפחידה אותי התופעה שאני ממשיך להשמין ..
    אין לי כבר בגדים , ומבחור צעיר ורזה הפכתי לבחור שכבר צריך לקנות בגדים במידות גדולות !

ראיתי כאן שרשמת ש99% אחוז מהמיקרי השמנה ממאזן קלורי חיובי , מה הוא האחוז האחר ?
    האם אתה יודע מה עלי לעשות ..
    אני כבר נמצא במצב של חוסר עונים מוחלט , והדבר האחרון שלפי דעתי נותן לי הוא לעשות דיאטה עם אקסטזי , כי זה מעלה את חום הגוף הרבה , ולדעתי זה חייב לגרום להרזיה ..
    אך גם אני מודע לזה שזה יכול להיות מסוכן שימוש ממושך בזה , אך גם אין לי ברירה ,אני לא יכול להמשיך לסבול מהשמנה על עף דיאטה , ולא הכי יש לי איזה רופא שיכול לעזור לי !!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו