מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בלוטת התריסעמית31/05/2009
אני בן 33 סובל 3 שנים מהיפר בשל פעילות מוגברת של הבלוטה לא הצליחו לאזן אותי, מזה כשנה ה tsh עמד על 150 ניום הוא עומד 14, עברתי בדיקות של אקו לב, הולטר, ריאות, יש לי קשיי נשימה כאילו צריך לפהק בשביל לנשום, אציין כי עברתי את התקפות החרדה בתחילת המחלה האם יש קשר? היום נוטל 10 מ"ג מרקפטיזול העיניים בולטות והנפיחות גדולה האם אסבול כך כל הזמן או יש פתרון?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות יתר של בלוטת תריס
ד``ר רוזני אברמוף-נס31/05/2009שלום
קשה קצת להבין את סדר הדברים.
בכל מקרה כאשר הTSH 150 מדובר בתת פעילות בלוטת תריס. TSH של 14 עדיין מעל הנורמה המצביע על תת פעילות - או טיפול מעט עודף בMERCAPTIZOL
לעיתים קל יותר לתת טיפול ביוד רדיאוקטיבי ולאחר מכן כאשר קיימת תת פעילות מטפלים בELTROXIN אשר הנו קל יותר לטיפול ופחות תופעות לוואי.
לעיתים נמנעים מלתת טיפול ביוד רדיאואקטיבי כאשר קיים בלט עין משמעותי, אך גם על זה אפשר להתגבר באמצעות מתן PREDNISONE
בקיצור- מעקב אנדוקריני
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלוטת התריס
עמית31/05/2009תודה ד"ר השאלה הייתה האם הקיצוניות בין יתר לתת משפיעה על הנשימה? האם הגוף במתח ואיני מודע לו כי כאשר אני מפסיק את המרקפטיזול אני חוזר לרמות של 0.06, כשאני יושב מול המחשב מכופף לא קשה לי לנשום, לפני שגילו את המחלה הייתי הולך ומחזיק את הבטן ומתאמץ כדי לנשום, זה כבר שבוע, רופאת המשפחה שלחה אותי לתפקודי ריאות שיצא תקין, כך גם היום האם יש הבדל בין יתר למחלת גרייב כי אני סובל ממחלת הגרייב, האם יש לדאוג
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות יתר של בלוטת תריס
ד``ר רוזני אברמוף-נס31/05/2009שלום
עדיין לא לגמרי ברור לי מה אתה שואל.
כאשר קיימת פעילות יתר יכולה להיות קוצר נשימה במאמץ בעיקר.
בתת פעילות לרוב לא קיים קוצר נשימה.
ללא ספק כדאי לבצע צילום חזה ובדיקות קרדיאליות
כמו כן לא רצוי להפסיק טיפול בMERCAPTIZOL מבלי להתייעץ עם רופא
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)