בלוטת התריס

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• בלוטת התריס
    עמית
    31/05/2009

אני בן 33 סובל 3 שנים מהיפר בשל פעילות מוגברת של הבלוטה לא הצליחו לאזן אותי, מזה כשנה ה tsh עמד על 150 ניום הוא עומד 14, עברתי בדיקות של אקו לב, הולטר, ריאות, יש לי קשיי נשימה כאילו צריך לפהק בשביל לנשום, אציין כי עברתי את התקפות החרדה בתחילת המחלה האם יש קשר? היום נוטל 10 מ"ג מרקפטיזול העיניים בולטות והנפיחות גדולה האם אסבול כך כל הזמן או יש פתרון?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת התריס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעילות יתר של בלוטת תריס

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    31/05/2009

שלום
    קשה קצת להבין את סדר הדברים.
    בכל מקרה כאשר הTSH 150 מדובר בתת פעילות בלוטת תריס. TSH של 14 עדיין מעל הנורמה המצביע על תת פעילות - או טיפול מעט עודף בMERCAPTIZOL
    לעיתים קל יותר לתת טיפול ביוד רדיאוקטיבי ולאחר מכן כאשר קיימת תת פעילות מטפלים בELTROXIN אשר הנו קל יותר לטיפול ופחות תופעות לוואי.
    לעיתים נמנעים מלתת טיפול ביוד רדיאואקטיבי כאשר קיים בלט עין משמעותי, אך גם על זה אפשר להתגבר באמצעות מתן PREDNISONE
    בקיצור- מעקב אנדוקריני
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת התריס

עמית
    31/05/2009

תודה ד"ר השאלה הייתה האם הקיצוניות בין יתר לתת משפיעה על הנשימה? האם הגוף במתח ואיני מודע לו כי כאשר אני מפסיק את המרקפטיזול אני חוזר לרמות של 0.06, כשאני יושב מול המחשב מכופף לא קשה לי לנשום, לפני שגילו את המחלה הייתי הולך ומחזיק את הבטן ומתאמץ כדי לנשום, זה כבר שבוע, רופאת המשפחה שלחה אותי לתפקודי ריאות שיצא תקין, כך גם היום האם יש הבדל בין יתר למחלת גרייב כי אני סובל ממחלת הגרייב, האם יש לדאוג

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות יתר של בלוטת תריס

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    31/05/2009

שלום
    עדיין לא לגמרי ברור לי מה אתה שואל.
    כאשר קיימת פעילות יתר יכולה להיות קוצר נשימה במאמץ בעיקר.
    בתת פעילות לרוב לא קיים קוצר נשימה.
    ללא ספק כדאי לבצע צילום חזה ובדיקות קרדיאליות
    כמו כן לא רצוי להפסיק טיפול בMERCAPTIZOL מבלי להתייעץ עם רופא
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו