מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תת פעילות בלוטת התריסקרין03/06/2009
אני סובלת מתת פעילות הבלוטה ולאחרונה עליתי בצורה דרסטית במשקל.משתמשת כבר חודשיים באלטרוקסין 100 מ"ג ואוכלת סדיר אך לא מצליחה להוריד וגם אם מורידה אני מחזירה את הכל ,(המשקל לא יציב)
אני רוצה לדעת כיצד ניתן לרדת בצורה מהירה מאוד במשקל ואז לחזור לאכול בריא.האם דיאטת כוסמת מומלצת? שמעתי שניתן להוריד באמצעותה 7 קילו בשבוע.אני רוצה להוריד מהר במשקל לחזור לעצמי ולהמשיך לאכול בריא.
התפריט שלי כעת מורכב מ:
בוקר:קפהפרוסת לחם קל +גבינה
צהריים: כוסמת(כוס או שתיים)+ עוף
ערב : גבינה לבנה
במשך היום אני שותה עד 5 כוסות קפה נמס עם סוכר דל קלוריות.
כיצד ניתן להרזות כי איני מצליחה ,ואם יש ירידה אז אח"כ הכל עולה חזרה.אני צריכה דיאטה מהירה ואח"כ לחזור לאכול רגיל.
בנוסף היו לי ימים שהרגשתי מאוד לא טוב זה התבטא בעייפות רבה מאוד חולשה קור עז אי יכולת לעשות כלום.על סמך דעתי אני לקחתי גם בערב אלטרוקסין אני יודעת שזה לא בסדר לעשות דברים על סמך דעתי( רק יום אחד בתחילת השבוע).אבל אכן במשך כל השבוע הרגשתי ,התאמנתי בחדר כושר והיתה ירידה קלה במשקל.לאחר שבוע שהמשכתי לקחת אלטרוקסין לפי הוראות הרופא שוב התחלתי להרגיש לא טוב התנפחתי והמשקל חזר לקדמותו ואף עלה יותר.ולכן גם בערב זה לקחתי עוד כדור בערב רק ערב אחד וכעת אני מרגישה טוב יותר עדיין עייפה ואין ירידה במשקל אבל יחסית יותר טוב.אני רוצה לעשות בדיקות דם השבוע האם זה מומלץ לאחר שלקחתי כמוסה אחת מיותרת של אלטרוקסין השבוע או שכדאי לחכות להפגת השפעתה בכדי שהרופא יוכל להמליץ לי על המינון
?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת תריסיות
ד''ר זהר לנדאו03/06/2009שלום רב,
1. לגבי האלטרוקסין - למינון יתר יש השפעות לוואי לא רצויות כמו: דופק מהיר, עליה בערכי לחץ הדם, עצבנות, נדודי שינה וכו'. אין משמעות אם לוקחים פעם אחת מינון יתר.
2. דיאטות דרסטיות לירידה במשקל אינן רצויות. בסופו של דבר יש עליה מהירה במשקל. הדבר הנכון הוא לסגל אורח חיים בריא ומאוזן.
3. אנא התייעצי עם דיאטנית לגבי הדיאטה המתאימה לך, להעדפותייך ואורח חייך. באופן עקרוני ניתן לאמר כי אין עדיפות לדיאטה אחת על השניה. לכן כל אחד צריך להתאים לו את הדיאטה המתאימה לו.
4. במידה ויש לך עודף משקל רציני את יכולה להתייעץ עם הרופא שלך לגבי טיפול תרופתי להפחתת תיאבון (רדוקטיל) או תרופה המורידה את ספיגת השומן מהאוכל (קסניקל).
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה
קרין04/06/2009אני באמת צריכה לרדת הרבה במשקל כי עליתי תוך פחות מחצי שנה מבלי לשים לב בעשר קילו או יותר לפני זה המשקל שלי היה נורמלי לחלוטין,וזה משפיע עליי כי איני רגילה להיות במשקל הזה וזה מפחיד אותי ואני מתביישת בכך.אני מפחדת לשתות תרופות להורדת משקל האם התרופות שציינת הן לא מסוכנות? מה עם ויטמינים של אלטמן 2 דיאט האם הם מומלצים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)