מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חסך בהורמון גדילה?עמי21/08/2007
שלום!
אני בן 32, סובל בערך מגיל 13 מהשמנה מרכזית בעוד שהגובה שלי לא רע (183) והמשקל - תקין (היה 65 ק"ג והיום 80 ק"ג).במילים פשוטות הגוף שלי רזה מאוד והבטן שמנה (WHR באיזור 1). הרופאים שראו אותי לא הצליחו להסביר למה יש לי השמנה באיזור הבטן, למה גם אחרי חצי שנה של אימונים מפרכים אין שיפור ומה מקור העייפות וחוסר הריכוז אצלי (שאובחן כאבחנה אמפירית כ-ADHD ע"י הטבה חלקית לריטלין).
ב-INSULIN TOLERANCE TEST שבוצע עקב עייפות התוצאה היא 10 IU/L בלבד, אך הבירור היה בקשר לעייפות עם חשד לאי-ספיקה של האדרנל והתוצאות היו "בתחום האפור לכיוון הלבן", וגם לא הייתה תמונה קלינית של אי-ספיקה כזו פרט לעייפות. על כן, החלטתי לחסוך 800 ש"ח לפגישה ולהפסיק את הבירור...
בתבחין גלוקגון מ-2002 התוצאה היא 4.1 NG/DL, אך ה-IGF-I בגדר הנורמה, כשבדקתי אותו פעמיים נוספות הוא נע בערך שתי סטיות תקן בתוך הנורמה במהלך חודש אחד (!). כיוון שה-IGF-I תקין לכאורה, הודיע לי הרופא חגיגית ב-2002, לא יוכל לטפל בי בהורמון גדילה למרות שהתוצאות לא טובות לדעתו.
תבחיני בלוטת תריס תקינות לחלוטין, LH' FSH עקבית תקינים ו-TESTOSTERONE על צורותיו (כולל, חופשי) בטווח התחתון של הנורמה.
אנדוקרינולוג נוסף הסתכל על התוצאות לפני שנתיים וקבע שוב כי היות ו-IGF-I היה בזמנו תקין הרי שאין טעם לתת טיפול שהבקרה אחריו נמדדת בערכי IGF-i. פרט לכך טען שזה לא בתת-התמחות שלו ושעלי להתייעץ עם מי שמתמחה בהורמון גדילה.
אינני יודע מה לעשות. האם יש לחזור על הייעוץ? עם מי להתייעץ?
תודה!
עמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסך בהורמון גדילה?
פרופ' רפאל לובושיצקי21/08/2007אני מאד מליץ שתפנה ליעוץ אצל אנדוקרינולוג מנוסה עם סבך הנתונים שהעברת אלי.
חסר הורמון גדילה נרכש אצל אדם מבוגר שגובהו 180 סמ אינו הגיוני ולא משנה מה בדיקות המעבדה שהעברת.
נראה לי כי יש לברר סיבות אחרות לנושא כמו מחלת קושינג,היפוגונדיזם או פרולקטינומה.
פרופ לובושיצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)