מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שילוב תרופותרועי13/06/2009
שלום דר
כרגע אני מטופל ע"י ג'נוביה ומטפורמין אחד בערב.
לאחרונה ראיתי שבערבים הסוכר שלי היה 160-180 ולעיתים בבוקר קמתי עם סוכר של 130.
החלטתי על דעת עצמי לנסות לקחת 0.5 מ"ג נובורום עם ארוחה גדולה (בנוסף לג'נוביה ומטפורמין).
הנובונורם ממש עוזר ובמהלך היום הסוכר ירד ל 70 עד 90 (בד"כ היה 110-150 ) ובבוקר אני קם עם סוכר של לא יותר מ 110 (לעיתים אף 75-90).
השאלה שלי האם לנסות להגדיל את המינון של המטפורמין מפעם אחת ביום לפעמיים ואף 3 פעמים ביום ולוותר על הנובונורם או לקחת נובורום פה ושם עם הארוחות ?
הערה :הרופא שלי מקבל אחת לחצי שנה וקשה לי לחכות המון זמן אז לפעמים אני מחליט על הטיפול של עצמי...את הכדורים רושמת רופאת המשפחה ללא בעיה.
בן 40, T2DM, משקל תקין, ללא בעיות לב, ללא בעיות ליפידים, ללא לחץ דם, עושה ספורט, A1C אחרון היה 5.7 אבל היתה לי הרגשה שהוא יעלה אם אני לא אשנה את הטיפול (שכאמור היה גנוביה ומטפורמין אחד בערב).
תודה, רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילובי תרופות
ד''ר זהר לנדאו13/06/2009שלום רב,
אנחנו משתדלים להמנע משימוש בשלש תרופות מבלי למצות כל אחת מהן עד הסוף. אתה יכול לנסות להעלות מינון המטפורמין - כלומר להוסיף כדור אחד בצהריים ואף לקחתת בסך הכל 3 כדורים ליום. במידה ואין שינוי בערכי הסוכר אתה יכול לקחת את הנובונורם, במיוחד בארוחות גדולות ועתירות פחמימות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)