מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חוסר התאמה בין מעבדה לגלוקומטרשי21/06/2009
לאחר חודש מאז גילוי הסכרת וטיפול בגלוקומין 2 כדורים ביום הפנה אותי הרופא לבדיקת דם נוספת של גלוקוז ושומנים (בבדיקה בה התגלהת הסכרת גלוקוז 360) היתה אחרי צום של 8.5 שעות ולא 12 אז הוא רצה לעשות שוב.
מכל מקום בדיוק בזמן שלקחו לי דם ביצעתי בדיקה עם מד הסוכר שלי והתוצאה היתה 140 תוצאת המעבדה שקיבלתי היתה 104 - כיצד מוסבר פער זה?
תודה מראש
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלוקומטר
ד''ר זהר לנדאו21/06/2009שלום רב,
יש טווח של טעות של 15% לערך בבדיקת רמת הסוכר בגלוקומטר.
כלומר כאשר בגלוקומטר מופיע מספר אזי הערך האמיתי פלוס מינוס 15%.
הפער שאתה מתאר סביר למדי.
דבר נוסף: במבחנה עומדת רמת הסוכר יורדת, יעתכן והמבחנה אשר נשלחה למעבדה "עמדה" זמן מה.
בכל אופן, לפעמים יש פער יותר גדול ואף פער בין בדיקה לבדיקה במרווח זמן מאד קצר - יתכנו בעיות טכניות עם הבדיקה, למשל: ידיים לא נקיות, שימוש בקוד שגוי ועוד.
לכן צריך תמיד להתייחס לבדיקה ביחס למצב בו נמצאים ולשקול אם היא תואמת למצב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)