קשריות בתירואיד גבר שגדלו בין בדיקו

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• קשריות בתירואיד גבר שגדלו בין בדיקו
    דני אייל
    22/06/2009

שלום
    אני בחור בן 41 בדרך כלל בריא. מרגיש בסדר גמור. משקל יציב. 1.78מ , 63 ק"ג.

לפני 4 חודשים הפנה אותי אאג לבדיקת US צוואר כי חשב שאולי הבלוטות מוגדלות.
    היו קצת כאבי גרון שחלפו ובדיקת הגרון עם צינור מהאף יצאה תקינה.
    בבדיקת US צוואר מלפני 4 חודשים-
    "באיזור תת לסתי דו צדדי יותר משמאל הודגמו בלוטות לימפה בגודל עד 1.2 סמ בעלות צורה ומרקם תקינים".
    לגבי בלוטת המגן היה כתוב "שתי אונות בלוטת המגן והאיסטמוס בגודל תקין עם קשריות קטנות בודדות בשתי האונות בגודל עד 0.35 סמ למעקב".

לפני שבועיים ביצעתי בדיקות דם - ספירה, כימיה, שקיעת דם, ,CRP הכל תקין.
    TSH תקין. US בטן מהיום תקין.

בבדיקת US צוואר חוזרת היום, על ידי אותו רנטגנולוג רציני, יש כמה ממצאים מטרידים:
    בלוטת המגן: אונה ימנית בגודל 4.6*2*1.7 ס"מ. באספקט עליון אחורי הודגם קשר היפואקוגני מוגדר היטב בגודל 0.5 סמ. הודגם קשר היפואקוגני אובלי נוסף באזור המעבר בין האונה ואיסטמוס בגודל 0.4 סמ.
    אונה שמאלית - בגודל 4.5*2*1.5 סמ. מרקם תקין פרט לקשר היפואקוגני בקצה תחתון
    בגודל 0.24 סמ. איסטמוס ברוחב 0.25 סמ.

לגבי בלוטות לימפה - "מימין: קדמי לקצה תחתון של בלוטת רוק תת לסתית הודגמו שתי קשריות לימפה שטחי לעור. הגדולה בגודל 0.9 ס"מ.
    באזור תת לסתי הודגמה בלוטת לימפה בגודל 1.7 ס"מ.
    בחלק עליון של הצוואר קדמי ל SCM הודגמה בלוטת לימפה מאורכת בגודל 2 ס"מ.
    משמאל - באזור סמוך לזוית סובמנדיבולרית , שטחי לעור, הודגמו מספר בלוטות לימפה בגודל עד 0.7 סמ. קדמי ל SCM בחלק העליון של הצוואר הודגמה בלוטת לימפה בגודל 1.7 ס"מ.

לסיכום : קשריות הלימפה השטוחות לעור משני הצדדים במרקם היפואקוגני בצורה עגולה,
    אשר לא עונה לקריטריונים של בלוטת לימפה רגילות. דלקתיות?
    שאר הבלוטות בעלות אופי תקין. למעקב".
    אציין שלא היתה לי דלקת גרון/ חום/טיפול שיניים בחודש האחרון. לפני חודשיים היה כאבי גרון.

הבנתי בעבר מהאא"ג שקשריות בבלוטת המגן בגבר מטרידות יותר מאשר באישה.
    ברצוני לשאול
    1. האם העובדה שתוך 4 חודשים הקשריות בבלוטת המגן גדלו מ 0.35 סמ ל 0.5 סמ והן גם היפואקואיות מצביעה על כך שרוב הסיכוי שמדובר בסרטן בלוטת המגן?
    2. אם זה סרטן באיזה קצב זה אמור לגדול? כמה מ"מ אמור לגדול לפחות בשנה כך שאם אצלי זה לא גדל בקצב כזה אוכל להיות שקט?
    3. האם יכול להיות שבלוטות הלימפה המוגדלות והחריגות בצוואר קשורות לקשריות בבלוטת המגן?
    תודה רבה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קישרית באונה ימנית

חובב שרה
    12/12/2011

בסוף שנת 2008 התגלתה אצלי קשר בודד בגודל 0.8 ס"מ בעל צפיפות ירודה, נשלחתי לדיקור והתוצאות יצאו בסדר. לאחר שנה בערך בוצע אולטרסאונד נוסף והודגמה קישרית היפואקוגנית, הפעם בקוטר 0.9 ס"מ, ב-2011, בוצע אולטרסאונד והפעם הודגמה קישרית באקוגניות מעורבת רובה היפואקוגנית בגודל 1 ס"מ. אני שמה לב שהגודל של הקישרית גודל כל פעם במ"מ אחד. איני יודעת מה זה מראה ומה פירוש המושגים האלה. האם עלי לחשוש מזה, כי אימי ז"ל נפטרה כתוצאה מגידול בבלוטת התריס. בעקבות כך אני נשלחת שוב לאולטרסאונד שוב לבדיקה.
    אפשר לקבל הסבר לכל זה. האם זה נחשב הפרעה בבלוטת התריס.אנא כתבו לי אם אפשר למייל.
    רב תודות מקרב לב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשריודתבתירואיד

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    22/06/2009

שלום
    1. לגבי התירואיד : הקשריות לא גדלו (הבדל של 1.5 מ"מ??) למעקב בעוד 6 חודשים.
    2. לגבי הקשריות בצוואר : כדאי להתייעץ עם רופא אאג וההחלטה אם לבצע דיקור של קשרית או מעקב : הוואה אומר לחזור על הבדיקה בין 1-3 חודשים.
    הופעת קשריות בצוואר לא חייבת להיות קשורה לזיהום ידוע והן מאד שכיחות. עצם העובדה ש בUS לפני כן הן נראו תקינות נראה לי פחות מטריד: אך למעקב אאג.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשריות

דני אייל
    22/06/2009

תודה רבה
    אגב, אם קשריות בבלוטת המגן הינן סרטניות, אזי באיזה קצב מינימלי הן אמורות לגדול בשנה?
    אם נניח הן עומדות על 5 ממ ואחרי שנה 8 ממ האם קצב כזה מעיד על כך שאין שפירות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשריות בבלוטת תריס

ד``ר רוזני אברמוף-נס
    26/06/2009

שלום
    דוקא קשריות בבלוטת תריס יכולות להיות סרטניות ולאו דוקא לגדול מהר ומאידך יתכן ממצא שפיר אשר גדל. המעקב בכל מקרה מתבצע ע"י US בפעם הראשונה לאחר כ-6 חודשים ולאחר מכן פעם בשנה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו