מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גלי חום ו FSH גבוהמיכל11/07/2009
ד"ר שלום,
אודה לתשובתך לשאלותיי אלייך מאתמול.
אנא, הנושא מאוד רגיש וגורם למתח רב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי חום
ד``ר רוזני אברמוף-נס12/07/2009שלום
התמונה כפי שהיא מצטיירת מבדיקות דם יכולה להעיד על התחלת גיל מעבר.
הטיפול ההורמונלי משלים את ההורמונים החסרים אך לא מחזיר את המצב לקדמותו.
בכל מקרה כדאי לחזור על הבדיקות ולהתייעץ עם רופא נשים המומחים לפוריות אשר יוכל לענות על שאלותיה בהתאם לבדיקות הדם .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל מעבר מוקדם ו FSH גבוה
מיכל12/07/2009ד"ר נכבדה שלום,
בתחילה הייתי אצל רופא נשים ולאור תוצאות בדיקות המעבדה ואבחון גיל מעבר מוקדם, רשם לי PROVERA וכן נתן לי הפניה לUS וגינלי לבדיקת תפקוד השחלות.
היום הייתי אצל אנדוקרינולוג אשר הפנה אותי לחזור על בדיקות הדם וכן קיבלתי הפניה למומחה לפוריות (ד"ר אדריא אלנבוגן). קבעתי תור ליום שלישי הבא.
בשיחה טלפונית עם רופא הנשים, ציין כי ה PROVERA הינה בדיקה אשר נועדה לבחון האם אני מקבלת מחזור והאם תוצאות הבדיקה ההורמונלית אכן מעידות על תהליך מנאפוזה מוקדמת והן לא מזיקות (גם האנדוקרינולוג אמר שהן לא מזיקות, אך היה סבור כי אם תוצאות המעבדה תקינות, הסיכוי לשינוי הוא קלוש).
1. השאלה היא - האם ליטול הכדורים או להמתין לתור אצל המומחה לפוריות בטרם כן?
האם לזמן יש משמעות ואי נטילתם והמתנה לתור עלולה לפגוע בסיכוי לשינוי?
2. שאלה נוספת - האם יש דבר כזה "מניאפוזה זמנית" ואם כן - באילו מקרים? האם יש טיפול (האם טיפול באסטרוגן עוזר)?
תודה מראש על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל מעבר מוקדם ו - FSH גבוה
מיכל13/07/2009ד"ר שלום,
היום התקבלו תוצאות בדיקות הדם וה E2 עלה, מה משמעות הדבר?
אני מצטערת על ריבוי השאלות ומודה על גילוי סובלנות.
יש בדיקות שטרם בוצעו
ESTRADIOL(E2) 245.00 PMOL/L
FEMALE PMOL/L
FOLLICULAR PHASE 70-900
MID. CYCLE 140-1900
LUTEAL PHASE 70-1000
POSTMENOPAUSAL <150
FSH 62.27 MIU/ML
FEMALE MIU/ML
FOLLICULAR PHASE 3.0-20
MID. CYCLE 4.5-26
LUTEAL PHASE 1.1-14
POSTMENOPAUSAL 6-150
LH 36.43 MIU/ML
FEMALE MIU/ML
FOLLICULAR PHASE 2.0-11
MID.CYCLE 12-105
LUTEAL PHASE 0.9-13.0
POSTMENOPAUSAL 10.0-65.0
PROGESTERONE 0.80 NMOL/L
FEMALE NMOL/L
FOLLICULAR PHASE 0.0-1.0
LUTEAL PHASE 3.8-51
POSTMENOPAUSAL 0.0-1.0
CORTISOL-SERUM טרם בוצע
THYROG.ABS טרם בוצע
ANTI TPO ABS טרם בוצע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)